Haberler

Erken Yaşta Evlenenlerle Ilgili Düzenleme

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, erken yaşta evliliklerde mağduriyetin giderilmesine yönelik düzenlemenin geri çekilmesini, "Biz, mücadelemizi Mecliste vermeye devam edeceğiz ta ki bu utanç yasası, çöplüğe atılana kadar." diye değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, erken yaşta evliliklerde mağduriyetin giderilmesine yönelik düzenlemenin geri çekilmesini, "Biz, mücadelemizi Mecliste vermeye devam edeceğiz ta ki bu utanç yasası, çöplüğe atılana kadar." diye değerlendirdi.

Gök, CHP'li milletvekilleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse ve beraberinde kalabalık bir kadın topluluğuyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin nefesini tuttuğunu, son 5 gündür medyanın, tüm kamuoyunun ve halkın çok yakından takip ettiği bir utanç yasasının tartışıldığı günlerden geçtiğini belirten Gök, "İktidarın tecavüzü meşrulaştıran bir ahlak anlayışını Türkiye'ye dayatmasını, Türkiye, kadınlarımız kabul etmedi." dedi.

Gök, Türkiye'nin, ayakta olduğunu savunarak, körpecik bedenlerin hoyratça sömürülmesine izin veren, onu meşrulaştıran bir düzenlemeyi elininin tersiyle ittiğini ifade etti. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidarın akıl almaz şekilde, bir gece operasyonuyla, herkesten gizleyerek, anlaşılıyor ki birilerine diyet borcu var, onları kurtarmak için getirdikleri bu yasa, onların ellerinde patladı. Bu tasarının görüşüleceği bugün, sabah Başbakan'ın açıklamalarına tanık olduk. Sayın Başbakan, önergeyi geri çekeceklerini ifade ediyor. Af niteliğindeki bu önerge, Mecliste yeterli çoğunluğa ulaşmadığı için reddedilmiş bir önergedir. Biz, CHP olarak, bu önergenin geri çekilmesinin ötesinde, reddedildiğini ifade ediyoruz.

Mecliste iktidar partisinin nasıl bir tutum alacağını şu anda bilmiyoruz. Ancak Başbakan'ın önergeyi geri çekme açıklaması, İçtüzük hükümleriyle çelişmektedir. Hukuki sıkıntılar var. Şu ana kadar Kanunlar Dairesine önergenin çekildiğine dair herhangi bir yazı ulaşmamıştır. Dolayısıyla biz mücadelemizi Mecliste vermeyi devam edeceğiz ta ki bu utanç yasası, çöplüğe atılana kadar. Bu kararlılık içinde günlerden beri ayakta olan bütün kadınlarımızı, Türkiye'yi, bütün yurttaşlarımızı kutluyorum. Onların iktidarın dayattığı ahlak anlayışına karşı, tecavüzü meşrulaştıran bir anlayışa karşı verdikleri mücadelede saygıyla eğiliyorum. Bu mücadele CHP öncülüğünde devam edecektir. Körpecik bedenlerin istismar edilmesine, hoyratça sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz."

CHP Kadın Kolları Başkanı Köse de iktidarı samimi olmaya çağırarak, "Düşünsenize vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde kara leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Ömrünüzün sonuna kadar tacizcinizle yaşamak zorunda bırakılacaksınız. Ahlak ve vicdanla açıklanmayacak bu durumu yasalaştırmaya çalışıyorsunuz." dedi.

Köse, onarımı olanaksız durumların bedelinin, ödenemeyecek kadar ağır olduğunu vurguladı. Yasaların, ahlak ve toplum vicdanına aykırı olamayacağını dile getiren Köse, düzenlemenin, insan, çocuk haklarına aykırı olduğunu savundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti'nin kadın milletvekillerine ve yöneticilerine seslenen Köse, "Siz neredesiniz, neden bu vicdansızlığa dur demiyorsunuz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Köse Levent Gök Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title