Haberler

Erdoğan: "Terörle Mücadeleyi Omuz Omuza Sürdürmekte Kararlıyız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bölücü Terör Örgütüne Karşı Yapılan Mücadelenin Bundan Önce Oldğu Gibi Bundan Sonra da Kararlılıkla Süreceğini Vurgulayarak, "İnanıyorum Ki Milletimiz, Tüm Güvenlik Kademeleri, Askerleri ve İdarecileriyle El Ele Vererek Bu Örgütleri Dışladığı Zaman, Kendi Başına Bıraktığı Zaman Bu Vatan Topraklarında Terör Barınamaz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne karşı yapılan mücadelenin bundan önce oldğu gibi bundan sonra da kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, "İnanıyorum ki milletimiz, tüm güvenlik kademeleri, askerleri ve idarecileriyle el ele vererek bu örgütleri dışladığı zaman, kendi başına bıraktığı zaman bu vatan topraklarında terör barınamaz" dedi.

Bağcılar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Bayburt'un kurtuluşunun 90. yılı etkinliğine eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda "kararlılık" vurgusu yaptı. Konuşmasının başında sınır ötesine yapılan operasyonlara değinen ve konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Erdoğan, "Çok anlamlı bir gece yaşıyoruz. Kuzey Irak'taki terörist kamplarına ve barınaklarına yapılan kısıtlı temizleme harekatı dün sabah sona erdi. Terörün dini, milleti, ırkı ve vatanı yok. Dolayısıyla da tüm insanlığın düşmanıdır. Ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı bunca yıldır yapılan mücadeleyi aynı kararlılıkla, aynı ciddiyetle şu anda da güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, tüm siyasetçilerimiz, kademelerimiz el ele, omuz omuza sürdürmekteyiz ve sürdürmekte kararlıyız. İnanıyorum ki milletimiz, tüm güvenlik kademeleri, askerleri ve idarecileriyle el ele vererek bu örgütleri dışladığı zaman, kendi başına bıraktığı zaman bu vatan topraklarında terör barınamaz'' diye konuştu.

Destansı Kurtuluş Savaşı'nın öğrettiği en önemli hususun, milli birlik ve beraberlik şuuru olduğunu ve bu şuuru canlı tutarak, vatan evlatlarına intikal ettirmenin en büyük borçları olduğunu dile getiren Erdoğan, "Şehirlerimiz ve bağımsızlıklara kavuştuğumuz tarihler asla unutulmamalıdır. Verilen mücadeleler de asla akıllardan çıkarılmamalıdır. Bütün kurtuluş mücadelelerinde ve son olarak da Kuzey Irak'ta yapılan operasyonda ebediyete intikal eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum.

Türkiye'nin yeniden özgüvenine kavuştuğu şu günlerde bizim en büyük ilham kaynağımız, bu şuuru diri tutmaktır'' dedi.

Türkiye'nin tüm şehir, ilçe ve köylerinin gazilik unvanını hak ettiğini ve bu topraklarda gazi olmayan bir metrekare yer dahi bulunmadığını belirten Erdoğan, ''Zira, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek, bu yollara çıktık. Bayrağımız rengini şehitlerimizin, gazilerimizin kanından aldı. Hilali ile o bağımsızlık mücadelesini oraya yerleştirdiler. Yıldızları da, her şehit bizim için bir yıldızdır, onun için oraya konmuştur'' diye konuştu.

(CİN-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title