Haberler

Erdoğan: 'Siyasetin Yozlaşmasına İzin Vermeyiz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Siyasetin Yeniden Rayından Çıkmasına, Yozlaşmasına, Popülizmin Kucağına Düşmesine, Kararlı Bir Şekilde Asla İzin Veremeyiz' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyasetin yeniden rayından çıkmasına, yozlaşmasına, popülizmin kucağına düşmesine, kararlı bir şekilde asla izin veremeyiz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok daha mutlu ve müreffeh yarınlara doğru çıktığı yolculukta, Türk siyasetine değişim ruhunu ve heyecanını getiren yol arkadaşlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan, millet iradesinin, Türkiye'nin yönünü artık tartışılmaz bir şekilde geleceğe çevirdiğini açık ve net olarak bir kere daha gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''70 milyon insanımız, hep birlikte aydınlık bir Türkiye hedefine kilitlendiğini, sadece ekonomik değil, demokratik ve sosyal kazanımlarımızdan da asla vazgeçilmeyeceğini ifade etmiştir. Milletin bu sözünü, milletin mesajını, milletin verdiği dersi anlayan anlamıştır; anlamayanın da milletin ilgisini, millet nezdindeki itibarını yitirdiği açıkça ortaya çıkmıştır. Türkiye'yi çıktığı bu medeniyet yolculuğundan çevirmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Millet iradesini kimse dizginleyemez, durduramaz. Çünkü bu yol milletin yoludur, milletin çizdiği istikamettir, milletin gösterdiği hedeftir.''

-''Siyaset büyük bir sorumluluk''-

''Siyaset pür-dikkat olmamızı gerektiren bir büyük sorumluluktur'' diyen Erdoğan, ''Hepimiz, birbirimizden olduğu kadar temsil ettiğimiz büyük kitlelerden, milletimizden mesuliyet duymalıyız'' dedi.

Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamak, 81 ilin kardeşliğini taçlandırmak için atılan adımların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Daha çok kollarımızı açacağız, daha çok günlümüzü açacağız'' diye konuştu.

Milletin henüz karşılanmamış ihtiyaçları bulunduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, hayatın tabii seyri içinde toplumun yeni ihtiyaçları ve yeni taleplerinin bulunmasının son derece normal olduğunu kaydetti.

-''Fazlasıyla yeter''-

Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu, imkanlarını, ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla yeteceğine işaret eden Başbakan Erdoğan, yıllarca bu millete ödetilen faturanın, Türkiye'nin imkansızlıklarından değil, yönetimlerin kifayetsizliklerinden, demokratik istikrarın yakalanamamasından kaynaklandığı görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Milletimizin ihtiyaçları ihmal edilmiş, devletle millet arasına yüksek duvarlar çekilmiştir. Açık söyleyeyim; Türkiye'nin on yıllar boyunca yaşadığı bütün o sıkıntılar, bütün o istikrarsızlıklar, bütün o krizler hem bu millete, hem bu zengin ülkeye yapılan en büyük haksızlıktır. Türkiye, bugün elde ettiği kazanımları bundan çok zaman önce zaten yakalamış, bugün çok daha farklı hedefleri kovalıyor olmalıydı. Bu muhasebeyi her insanımızın ama özellikle de siyasetçiler olarak bizlerin aklından asla çıkarmaması gerekiyor. Siyasetin yeniden rayından çıkmasına, yozlaşmasına, popülizmin kucağına düşmesine, kararlı bir şekilde asla izin veremeyiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title