Haberler

Erdoğan: Demokrasi Zedelenirse Ekonomi Her Zaman Zedelenir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokraside, Asla 'Zedelenmeye' Tahammül Olmadığını Belirterek, 'Çünkü Demokrasi ile Ekonomi At Başıdır. Demokrasi Zedelenirse Ekonomi Her Zaman Zedelenir. Onun İçin Zorlamalarla Bir Yere Varmak Mümkün Değil' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokraside, asla ''zedelenmeye'' tahammül olmadığını belirterek, ''Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir. Onun için zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan ve resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Estonya Başbakanı Andrus Ansip, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Siz bundan sonra nasıl bir yol haritası planlıyorsunuz? Parti kapatmayı zorlaştıran bir anayasa değişikliği paketi gündemde mi?'' sorusunu yanıtlarken, ''Şu anda tabii ki bu işin başındayız. Arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapılıyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Hafta sonu meydanları adres gösterdiniz, bu çerçevede yerel seçimlerin öne alınması ve bunun güven tazelemek için genel seçimlerle birleştirilmesi gibi bir takım seçeneklerden bahsediliyor. Gündeminizde böyle bir konu da var mı?'' sorusunu da Erdoğan, şöyle yanıtladı:

''Bunlar, çok çok saçma şeyler, olacak işler değil. Yani Türkiye'yi ilk defa, AK Parti iktidarı, zaten bu tür yanlışlardan kurtardı. Hep anlatırdım, yani 59 hükümet kurduk' derdim, 59 hükümetin ortalama hizmet süresini aldığınızda 16 ay gibi bir zaman görürsünüz. Niye? Zaman olmuş, bir yılda bir buçuk yılda seçimi gedilmiş. Yani hiçbir zaman tespit edilmiş, ilan edilmiş zaman içinde seçim yapılmamış. Böyle olunca istikrar olur mu? Böyle olunca bir ülke dışarıya güven verir mi? Vermez.

Ama biz ilk defa zamanında seçim yapmayı hedefledik. Ve muhalefetin çok çok fazla arzu etmesi karşısında artık iş öyle bir noktaya gelindi ki, dikkat ederseniz yine erken seçim değil, seçimleri birkaç ay öne almak suretiyle, 'madem bu kadar arzu ediyor'... Ki, cumhurbaşkanlığı olayı olmamış olsa, biz yine işi zamanında yapardık, 'peki' dedik ve seçimi yaptık.

Fakat şu anda henüz 5-6 ay gibi bir süre seçimin üzerinden geçmiş, önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimi yapacağız. Ondan sonra da zaten referandum ile birlikte başka bir süreç var. Normal zaman ne ise milletvekili seçimleri için, o süre dolduğunda da normal seçimleri yapacağız. Türkiye artık buna alışmalı. Ülkemizi buna alıştırmalıyız, bu süreci böyle çalıştırmalıyız ki istikrar ve güven olsun. Şu anda ülkemizde istikrar var, güven var. Bunu asla bozdurtmayız.''

Erdoğan, cuma akşamında bu yana dikkat edilirse, bugün piyasalarda düşüş yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

''Tabii değerli meslektaşımın gelmesinden sonra ne oldu bilemiyorum ama bir ara 38 bin civarına düşmüştü (Borsa) son rakam nedir bilemiyorum. Şimdi 42 bin 500'den bu rakamlara düşüş... Tamam ABD'de bazı gelişmeler, bazı olaylar oldu. Ama burada da 38 bine iniş... Bunların üzerinde hep birlikte düşünmemiz lazım.

Demokraside, asla şöyle bir zedelenmeye tahammül yoktur. Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir. Onun için zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil.

Biz hiçbir zaman kızgın, kırgın böyle bir şey içinde değiliz. Çünkü devletin başında olanlar asla böyle bir hakkı kendilerinde bulamazlar.

Onun için biz kimseye kırgın olmadan, kırgın olmadan emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; halka hizmet, hakka hizmettir. Bu anlayışla yola devam edeceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title