Haberler

Erdoğan: "Abd Ve Avrupa'Da Kriz Sürecinde Çok Sayıda Banka V

"hiç Bir Bankamız ve Finans Kuruluşumuz Hiç Bir Zorluk Yaşamadı"

"HİÇ BİR BANKAMIZ VE FİNANS KURULUŞUMUZ HİÇ BİR ZORLUK YAŞAMADI"

"TÜRKİYE, ULUSLARARASI YATIRIMLAR NOKTASINDA BÖLGENİN YILDIZI OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR?

"TARİH PARLAMENTOLARDA DEĞİL, ARŞİVLERDE VE BİLİM ADAMLARINCA YAZILIR VE YARGILANIR"

"REFORMLARI SONUNA KADAR GÖTÜRECEK VE AB STANDARTLARINI YAKALAMIŞ BİR TÜRKİYE İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İngiltere?nin başkenti Londra?da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Derchester Otel'de düzenlenen Türkiye-İngiltere İş Forumu'nda iş adamlarına seslendi. ?ABD ve Avrupa'da kriz sürecinde çok sayıda banka ve finans şirketi zor günler geçirirken Türkiye'de finansal sistemin krizden neredeyse hiç etkilenmediğini? belirten Erdoğan, "Hiç bir bankamız ve finans kuruluşumuz hiç bir zorluk yaşamadı" dedi.

?İngiltere'nin, Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği samimi desteğin herkesin malumudur? şeklinde ifadelerde bulunan Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth'in 2008 yılındaki Türkiye'yi ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin adeta taçlandırıldığını söyledi.

Erdoğan, İngiliz turistlerin Türkiye'ye ilgilerinin ve Türkiye?de gayrimenkul sahibi olmalarının, iki ülke arasındaki temasları güçlendirdiğini söyleyerek, İngiltere'de benzer şekilde yaşamlarını sürdüren önemli bir Türk nüfusu bulunduğunu belirtti. Erdoğan, "Küresel krizin etkilerinden hızlı şekilde sıyrılan Türkiye, uluslararası yatırımlar noktasında bölgenin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunun İngiliz dostlarımız tarafından değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

İngiliz turist sayısının 2.5 milyona, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşların sayısının da 300 bine ulaştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin ardaki bağları çok daha güçlü hale getirdiğini söyledi. Erdoğan, ?Temenni ediyorum ki bu süreci hızlandırarak devam ettiririz" dedi.

İngiltere ile 2010 yılı Ocak ayı itibarıyla ihracatın yüzde 45, İngiltere'den ithalatımız da ise yüzde 54'lük artış gösterdiğini belirten Erdoğan, İngiltere'nin Türkiye?deki en önemli yatırımcılardan biri olduğunu gördüklerini ifade etti.

Türkiye-İngiltere İş Forumu'nda iş adamlarına seslenen Erdoğan konuşmasında, ABD Temsilciler Meclisi'nin ilgili komisyonu ve İsveç parlamentosunda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin tasarılara da değindi. Erdoğan, İsveç Başbakanı Fredrick Reinfeldt'in parlamentolarında kabul edilen Ermeni iddialarına ilişkin tasarıya yönelik açıklamaları konusunda, "Bu açıklamayla bir özür beyanı söz konusudur" dedi. Erdoğan, "Tarih parlamentolarda değil, arşivlerde ve bilim adamlarınca yazılır ve yargılanır" diyerek, Ermeni tasarısı hakkında Türkiye aleyhine gündeme getirilenlerden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz 1915 yılında yaşanmış olaylara ilişkin her zaman bilimi, arşivleri, belgeleri adres olarak gösterdik, bir meselenin bilim adamları tarafından tarihçiler tarafından ele alınmasını, onlar tarafından araştırılmasını ve aydınlatılmasını istiyoruz. Olması gereken de açıkçası budur"

"Reformlar konusunda son derece kararlıyız. Reformları sonuna kadar götürecek ve AB standartlarını yakalamış bir Türkiye için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son dönem başarı performansının AB yolunda atılan adımların, ülke içinde cesur şekilde gerçekleştirdikleri demokratik reformların bir yansıması olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Türkiye demokratik standartlarını geliştirmiş, buna paralel olarak da ekonomide, dış politikada kendisine küresel ölçekte etkin bir yer edinmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title