Haberler

Erdoğan: "15 Eylülden Sonra Fındıkta Yeni Ürün Piyasaya Girecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eylülün 15'inden sonra fındıkta yeni dönem ürünün piyasaya gireceğini ve piyasaya girdikten sonra fiyatların da oluşacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eylülün 15'inden sonra fındıkta yeni dönem ürünün piyasaya gireceğini ve piyasaya girdikten sonra fiyatların da oluşacağını söyledi.

Erdoğan, Hilton Oteli'nde yapılan Hazar Enerji Entegrasyonu'nun ödül törenine katıldı.

Hilton Oteli'ne gelişinde gazetecilerin bugün gerçekleştirilen Fındık Komisyonu toplantısına ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, TMO'nun yeni dönemde Tarım Bakanlığı'nın riyasetinde fındık almasına karar verdiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, yapılacak bir protokolle de Fiskobirlik'in depolarından ve uzmanlarından da istifade edilerek alımın gerçekleştirileceğini kaydetti.

Erdoğan, bu arada fındık üreticisinin geleceğe yönelik endişelerini de ortadan kaldırmayı hedefleyen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı riyasetinde TMO'nun da içinde olacağı lisanslı fındık depoculuğu başlatmak için acil bir çalışma yapılacağını belirtti.

Bir gazetecinin, "Arz fazlası fındıkların devlet tarafından alınacağı sonucu mu çıkıyor?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şu anda arz fazlası olan diye bir şey yok. Fındık alımı yapılacak. Bunun ne kadarını özel sektör, ne kadarını TMO yapacak bunu piyasa şartları belirleyecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Fiskobirlik'in 2005 borçlarıyla ilgili bir kolaylık getirilecek mi?'' sorusunu ise, ''Ben geçmişi konuşmuyorum, geleceği konuşuyorum" diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title