Haberler

Erdemli'nin Köylerinde İçme Suyu Sıkıntısı

Mersin'in Erdemli İlçesinde 25 Köyün Bağlı Olduğu Aksıfat İçme Suyu Birliği'nin Başkanı İbrahim Doğan, Köylere İçme Suyunun Dönüşümlü Olarak Verildiğini Bildirdi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde 25 köyün bağlı olduğu Aksıfat İçme Suyu Birliği'nin başkanı İbrahim Doğan, köylere içme suyunun dönüşümlü olarak verildiğini bildirdi.

Doğan, kuraklık nedeniyle içme suyu kaynaklarında sürekli bir düşüş yaşandığını ifade ederek, "Su kaynaklarındaki su oranı şu an itibarı ile yüzde 50’lerin altına düşmüştür. Bu azalmadan dolayı da köylerimize içme suyu belirli aralıklarla, yani dönüşümlü olarak verilmektedir” dedi.

İlçe heyeti ile içme suyu kaynaklarında incelemelerde bulunduklarını belirten Doğan, "Erdemli ve Silifke grubunun Aksıfat’tan almış olduğu su miktarı saniyede 300 litre iken, bugünlerde bu rakam saniyede 120 litreye kadar düşmüştür. Bu suyun ise 60 litresinden Erdemli'de bulunan 25 köy faydalanmaktadır. Sorunu çözmek için Aksıfat içme suyu kaynağının bulunduğu Aksıfat Deresi mevkisinde su gözlerinin durumunu bir kez daha yerinde inceledik ve yeni bir kaynağın tespitini yaptık. Saniyede 30 litrelik bir kazanç sağlayacağını düşündüğümüz bu su kaynağının kazanılması için proje başlattık” diye konuştu.

Köylülerin suyu dikkatli kullanması gerektiğinin altını çizen Doğan, “Yeni su kaynağının kazanılmasıyla köylümüz önemli ölçüde rahatlayacak. Ancak köylülerimiz su kullanımına artık daha çok dikkat etmeliler. Bir damlanın bile israf ve ziyan edilmemesi gerekmektedir” dedi.

(Oİ-MT-MT-Y)

10.08.2007 14:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title