Haberler

Eq'nun Lityum-iyon Pilleri Panasonic'ten!

Güncelleme:

Toyota'nın enerji şarjlı hibrit modellerine ek olarak tamamen elektrikle çalışan yeni aracı eQ'da kullanılacak lityum-iyon pilleri için de yine Panasonic seçildi.

Artan çevresel kaygılar ve yakıt fiyatları nedeniyle çevreyle dost araçlarda kullanılan şarj edilebilir pillere olan ilgi giderek büyüyor. Panasonic bu sektörde çok uzun yıllardır faaliyette ve çevreci yatırımlarına her yıl yenilerini ekliyor. Uzun süredir birçok otomotiv şirketi için hibrit ve elektrikli araçlarda kullanılan nikel-metal hidrit (Ni-MH) ve lityum-iyon pilleri üreten Panasonic, Toyota'nın Prius şarj edilebilir Hybrid ve Prius Alpha Hybrid modellerine ek olarak yeni geliştirilen ve tamamen elektrikle çalışan modeli eQ'da kullanılacak pillerin de üreticisi olacağını açıkladı.

Daha az karbon salınımı için çevreyle dost araçlar

Ekolojik duyarlılığa büyük önem veren ve 2018 yılı itibarıyla elektronik sektörünün bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic, çevreyle dost araçlarda kullanılan yüksek performanslı şarj edilebilir pillerin geliştirilmesi ve kullanımlarının yaygınlaşması adına pil iş kolunu global kapsamda genişleterek motorlu araçlardan kaynaklanan karbon salınımının azaltılmasında üzerine düşen görevi üstleniyor.

Panasonic Elektronik Satış A.Ş.

Panasonic Corporation, geniş çaplı tüketici, işletme ve sanayi ihtiyaçları için elektronik ürünlerin geliştirilmesi ve imalatında dünya lideridir. Merkezi Japonya'nın Osaka şehrinde yer alan ve 31 Mart 2012 tarihinde sona eren mali yılda 7,85 trilyon yen (79 milyar avro) konsolide net satış açıklayan şirketin hisseleri Tokyo, Osaka, Nagoya ve New York (NYSE: PC) borsalarında işlem görmektedir. Panasonic, kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2018'de elektronik sektörünün 1 numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedeflemektedir. Kurulduğu ilk günden itibaren iş faaliyetleri aracılığıyla toplumlara katkı sunmayı amaçlamış bir marka olan Panasonic, tüm ürünlerinde güvenlik, rahatlık ve ulaşılabilirliği mümkün kılarak tüketicilerin yaşamlarına değer katmayı hedeflemektedir. İnsan yaşamına, sağlık ve güvenliğe, ürün kalitesine, müşteri memnuniyetine ve yeşil teknolojilere verdiği önemle farklılaşan Panasonic vizyonunun temel taşları, nerede ve ne zaman olursa olsun toplumdaki mevcut ağlara katkıda bulunmak ve küresel düzlemde hep birlikte varolmaktır. 1981 yılından bu yana Türkiye'de yer alan bir marka olan Panasonic, 2010 yılında Panasonic Elektronik Satış A.Ş. olarak Türk tüketicilere hızlı ve doğrudan hizmet vermeye başlamıştır.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Panasonic Otomobil Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title