Haberler

Emlak Konut Ayazağa İhalesi

Emlak Konut GYO, Mülkiyetindeki İstanbul İli, Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi...

Emlak Konut GYO A.Ş. mülkiyetindeki İstanbul İli, Şişli İlçesi, Ayazağa Mahallesi, 1 Ada 145 Parsel' de bulunan arsa üzerinde, Şirketimiz "Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğine" göre yapılan "İstanbul Şişli Ayazağa 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinde, en uygun teklifi "Metal Yapı Konut Pet. Gıd. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. ~ Özüm Pet. Ürün San. Tic. Ltd. Şti. ~ Yeşil İnş. Gayrimenkul Yat. Hiz. Tic. A.Ş ~ Nasa İnş. Taah. ve Tic. A.Ş. ~ K Yapı Gayrimenkul Geliştirme İnş. San. ve Dış Tic. A.Ş.~ Taşçılar Madencilik Tur. Yapı San. ve Dış Tic. A.Ş. Ortak Girişimi" vermiş ve söz konusu iş ortak girişime ihale edilerek, şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile davet edilmiştir.

Ancak Ortak Girişimen geç 04.11.2010 tarihi sonuna kadar, şartname gereğince peşinatı Şirketimiz hesaplarına yatırarak ve kesin teminatı ibraz ederek sözleşme imzalaması gerekirken, İmar Planına açılan 01.11.2010 tarihli Plan İptal davasını gerekçe göstermek suretiyle sözleşme imzalamaktan imtina etmiş ve 04.11.2010 mesai bitimi sonunda yazı ile belirsizliğin giderilmesine kadar ek süre talebinde bulunmuştur.

Ortak Girişimin işbu talebi Şirketimizce kabul edilmemiş ve söz konusu iş ile ilgili işlemlerin ihale dosyası hükümleri çerçevesinde yürütüleceği, 05.11.2010 tarihi mesai başlangıcında ortak girişime yazı ile bildirilmiş ve ihalede vermiş olduğu toplam 24.400.000,00 TL tutarındaki geçici teminatının gelir kaydedilmesi için ilgili bankalar nezdinde işlem başlatılmıştır.

Şirketimiz "Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği" ile İhale dosyası hükümleri gereğince, adı geçen İş' in, ihalede ikinci en uygun teklifi veren "Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hiz. A.Ş."ne ihale edilmesi ve sözleşme imzalamaya davet edilmesi hususundaki işlemler yürütülmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title