Haberler

El Hariri:"suriye İsrail'den Beter"

Lübnan Parlamentosunun En Büyük Partisi El-mustakbel’in Lideri El Hariri, El Cezire Gazetesine Verdiği Demeçte, "suriye Devlet Başkanının Lübnan’daki Politikacılara Yönelik Saldırılarının İsrail’in Lübnan’daki Yıkımından Beter Olduğunu" Söyledi.

İsrail’in Lübnan’da yürüttüğü saldırlar devam ederken Ortadoğu’daki askeri gerilimin yanı sıra siyasal gerilim de tırmanıyor. Lübnan Parlamentosunda en büyük grubu oluşturan el-Mustakbel Partisinin lideri El-Hariri, Suriye’nin Lübnan’ın iç işlerine karışmak açısından İsrail’in yol açtığı yıkımdan daha fazlasına yol açtığını söyledi.

El Cezire gazetesine demeç veren El-Hariri, bazı Suriye karşıtı Lübnanlı grupların İsrail’le ittifak yapmakla itham eden Suriye Devlet Başkanı Esad’a yanıt verdi. Hariri, Lübnan’da İsrail tarafından yaşatılanların acı verici olduğunu ancak şimdilerde bundan çok daha fazlasını “dost” Suriye’nin yaptığını söyledi. Hariri, Suriye halkının Lübnan’a ve Lübnanlılara sevgisi ve desteğine karşın, Suriye yönetiminin Beyrut Hükümetine kin beslediğini savundu.

Şam yönetiminin “Arap kardeşlerinin kanlarının döküldüğü ortamdan yararlanmak istediğini” ileri süren Hariri, sorununun çözümünün Lübnan’ın bütünlüğünden geçtiğini de iddia etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title