Haberler

Yurtdışına Gitmedi 6 Milyon Doları Batman'a Ayırdı

Hey Tekstil'in Güneştekin Şirketler Grubu'yla Birlikte Kuracağı 6 Milyon Dolarlık Fabrikanın Temeli Dün Başbakan Erdoğan'ın da Katıldığı Törenle Atıldı.

HEY Tekstil’in Güneştekin Şirketler Grubu’yla birlikte kuracağı 6 milyon dolarlık fabrikanın temeli dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle atıldı. Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, "Anadolu insanı iş, aş isterken biz yurtdışına gitme kolaycılığına kaçmıyoruz" dedi.

ÖRME hazır giyim ihracatçısı Hey Tekstil ile Batman’ın vergi rekortmeni Güneştekin Şirketler Grubu’nun, Batman’da birlikte kuracağı tekstil fabrikası 6 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek. Fabrikanın temel atma törenine, bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. Kısa süreliğine tesise uğrayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş’la görüştü. Erdoğan, Bektaş’a tesisin resmi açılışında bulunma sözü verdi.

Ünlü markalara üretim

Batman’da Organize Sanayi Bölgesi’nde 36 bin metrekare üzerine kurulacak fabrikanın 10 bin metrekare kapalı alanı olacak. Önümüzdeki ekim ayında tam kapasite çalışmaya başlayacak fabrikada yılda 12 milyon adet tişört üretilecek. Dünyanın en ünlü markaları için üretim yapacak bu ürünler, Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve Batmanlı ortağı Güneştekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güneştekin, Hey&Güneştekin Tekstil’in yatırımının Anadolu’ya yatırım yapma hedeflerinin bir ayağı olduğunu belirtti.

Hey Tekstil’in planlı bir şekilde büyümesini ve Anadolu yatırımlarını sürdürdüğünü belirten Aynur Bektaş, şöyle konuştu: "Anadolu insanının işe ve aşa ihtiyacı varken, biz yurtdışına gitme kolaycılığına kaçmayacağız, bu ülkenin insanlarına güvenerek burada üreteceğiz, buradan ihraç edeceğiz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kadınların çalışacağı bir atölye için sözüm vardı. Sayın Valimiz Recep Kızılcık bizi Batman’a davet etti, yerinde eğitimli iş gücünü ve yatırım imkanlarını gördük. Burada bir yatırım yapmaya karar verdik. Hem inşaat kökenli olmaları, hem de ticaret hayatındaki başarıları dolayısıyla Güneştekin Şirketler Grubu ile ortak yatırıma karar verdik."

İşsizliğe çözüm

Hey&Güneştekin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güneştekin, Batman’da istihdam yaratacak bir sektörde yatırım arayışında olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Tekstil bu anlamda bizim için en uygun sektör olarak öne çıkıyordu. Sektörde dünyanın en önemli markalarına yaptığı üretimle kendini kanıtlamış Hey Tekstil’le görüşmeler yaptık ve ortak yatırım yapmaya karar verdik. Önümüzdeki ekim ayında tam kapasite üretime başlayacak olan tesisler için 6 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Şu anda ilk üretime başladığımız tesislerde günde 6 bin tişört ve penye üretiliyor. Yeni tesislerimizde yıllık üretim hedefimiz 12 milyon adet."

Çoğunluğu kadın 1200 kişi çalışacak

HALEN Batman’daki atölyede 200 çalışanın çoğunun Batmanlı kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Aynur Bektaş, ortağı Salih Güneştekin’le vardıkları ortak bir prensip kararıyla, kadın personel istihdamına öncelik vereceklerini söyledi. Bektaş, bu konuda şöyle konuştu: "Yeni yatırımla beraber 1000 çalışan kadın hem kendi, hem de Batman’ın kaderini değiştirecek. Burada ünlü marka zincirlerine yaptığımız ürünler dünyanın her tarafında satılacak. Batman’a her yıl yüzlerce alıcı gelecek. Batman’ın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı olacak. Ev eksenli kadınlara yönelik çalışmalarla da yöre halkının kalkınması için ayrıca bir katma değer yaratılacak."

Çağlayan: Güneydoğu’ya yatırım ibadet kadar kutsal

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Burada yatırım yapmak bana göre ibadet yapmak kadar kutsaldır" dedi. Bakan Çağlayan, Organize Sanayi Bölgesinde Teknogips Alçı Fabrikası’nın açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bölgedeki yatırımlar batıdaki yatırımlardan çok daha farklı. Özellikle bölgenin geri kalmışlığının ortadan kaldırılması, yatırım ve istihdamı açısından öne çıkması Hükümetin en temel öncelikleri arasında bulunuyor. Burada yatırımlar yapmak bana göre ibadet yapmak kadar kutsaldır. Açıklanan GAP Eylem Planı sayesinde Batman çok önemli kazanımlar elde edecek."

Türkiye’de en değerli pamuk Güneydoğu bölgesinde

SALİH Güneştekin, Türkiye’de en değerli pamuğun Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetiştiğini belirterek, şöyle konuştu: "Hey&Güneştekin Tekstil tesisini ilerleyen dönemlerde pamuğunu kendi yetiştiren, ipliğini, kumaşını üreten entegre bir yatırıma dönüştürmeyi planlıyoruz. Fabrika inşaatımızı buna göre başlattık. Bu yatırım adım adım büyüyerek tam entegre hale gelerek bölgemizin avantajlı ürünü organik pamuk ile dünyanın talebi olan organik giysiyi buluşturacak. Bölgemizin en önemli sorunu olan işsizliğe çözüm konusunda önemli bir adım olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title