Haberler

Tüsiad Yönetim Kurulu Berlin'i Ziyaret Etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye’nin AB üyelik süreci, AB’nin geleceği ve ikili ilişkiler ele alındığı Berlin ziyaretlerini tamamladı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye'nin AB üyelik süreci, AB'nin geleceği ve ikili ilişkiler ele alındığı Berlin ziyaretlerini tamamladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Heyeti, 28-29 Eylül 2015 tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, TÜSİAD heyeti, Alman siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Türkiye'nin AB üyelik süreci, AB'nin geleceği ve ikili ilişkiler ele alındı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes Berlin'de gerçekleştirilen temaslara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Berlin ziyaretimiz kapsamında Almanya'daki muadil kuruluşumuz BDI ile (Alman Sanayi Federasyonu), Endüstri 4.0 konusunda ortak hareket etme vizyonunu güçlü bir şekilde ortaya koyduk. Ayrıca, ESMT (European School of Management and Technology) ile TÜSİAD/TCCI Avrupa Ekonomik Entegrasyonu Kürsüsü çerçevesinde Endüstri 4.0, dijital ekonomi ve girişimcilik konularında işbirliğinin geliştirilmesi ve ESMT bünyesindeki GTEC (Alman Teknoloji Girişimcilik Merkezi) ile yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirdik.

Alman siyaset ve iş dünyasıyla gerçekleşen üst düzey ikili temaslarda Türkiye-Almanya ikili ilişkileri, gündemdeki mülteci krizi, global ekonomik gelişmeler ve gelişmekte olan ekonomilerin durumunu ve AB üyelik sürecini ele aldık".

1 Kasım seçimlerinin ardından zaman kaybetmeden Türkiye-AB ve Türkiye-Almanya ilişkilerine yeniden bir ivme kazandırılması konusunda kapsamlı görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen TÜSİAD Başkanı Symes, Kıbrıs sorunu konusundaki çözüme yönelik ilerlemeleri değerlendirerek, bunun Türkiye'nin AB sürecine olası pozitif katkısına ilişkin tespitlerimizi paylaştıklarını ve son dönemde olağanüstü artış gösteren terör olaylarının bir an önce sona ermesine yönelik beklenti ise karşılıklı temaslarda dile getirilen en önemli mesaj olduğunu vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Almanya Türkiye Berlin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title