Haberler

TÜSİAD'dan Merkez Bankası'nın faiz kararına eleştiri: Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı

Güncelleme:

"Patronlar Kulübü" olarak bilinen TÜSİAD'ın Başkanı Simone Kaslowski, Merkez Bankası'nın faizleri 100 baz puan düşürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kaslowski, Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştirerek, "Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı. Nedir o, öncelikle enflasyonu kontrol etmek" ifadelerini kullandı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesinde T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularına verdiği yanıtlarda Merkez Bankası'nın faiz politikasını değerlendirdi.

Merkez Bankası'nın faiz politikasının ekonomiye olumlu yansımadığını söyleyen Kaslowski, "Her şeyden önce ülke olarak fakirleşiyoruz." dedi.

"MERKEZ BANKASI'NIN ÖNCELİKLİ GÖREVİ ENFLASYONU KONTROL ETMEK"

TÜSİAD Başkanı Kaslowski, Merkez Bankası'nın esas hedefini unutmaması gerektiğini belirterek, "Nedir o, öncelikle enflasyonu kontrol etmek." ifadelerini kullandı.

"CARİ AÇIKLA ENFLASYON KONTROLÜ, TEMEL İKTİSADİ KURALLARLA ÖRTÜŞMÜYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Simone Kaslowski son olarak, cari açıkla enflasyonu kontrol etmek meselesinin temel iktisadi kurallarla örtüşmediğini söyledi.

"İHRACATÇIMIZ TL'DEKİ DEĞER KAYBI NEDENİYLE ZARAR GÖRÜYOR"

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski'nin konuyla ilgili açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Her şeyden önce ülke olarak fakirleşiyoruz. Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı. Nedir o, öncelikle enflasyonu kontrol etmek. Bugün konusu edilen cari açıkla enflasyonu kontrol etme meselesi en temel iktisadi kurallarla dahi örtüşmüyor. Geldiğimiz noktada ihracatçımız dahi kurda yaratılan bu oynaklığın ve TL'deki değer kaybının öngörülemez noktaya gelmiş olmasından zarar görüyor.

"ATILAN ADIMLAR NE PİYASA FAİZLERİNE NE DE EKONOMİYE OLUMLU YANSIYOR"

Şirketler tarafına baktığımızda da faiz indiriyoruz maliyet düşürüyoruz söylemleri olmasına rağmen gerçekte bilançolarda yaşanan kur kaynaklı tahribat çok daha maliyetli. Bu kadar faiz indirmemize rağmen, uzun vadeli kredi faizlerine hiçbir şekilde yansıma olmuyor. Merkez Bankası'nın attığı faiz indirimi adımları ne gerçekten piyasa faizlerine ne de ekonomiye olumlu yansıyor. Aksine bilançolar açısından çok daha maliyetli ve riskli bir süreçle karşı karşıyayız bugün."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Simone Kaslowski Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

GARİBAN:

yaw sen kimsin kim kim. arkadaşim türkiye sanayicilerinin başındaki yabancı adamın ülkemi eleştirmesi ne haddine ister açlıktan ölürüz ister sürünürüz sanmı kaldı git ülkene.bizi rahat bırakın

21
43
yanıtYanıtla
bekir yapici:

GARIBAN bu adamlar Türkiyenin isverenleridir ekmegimiz gökten gelmedigine göre insanoglu yasamak icin calismak zorundadir cünki parasiz yasanmiyor ne kadar cok is yeri varsa o ülke o kadar kalkinir ve halki refah icinde yasar kapitalist falan olabilirler emegimizin karsiligi tam olarak alamasakta yinede bizlerin ihtiyaci olan is dolasiyla as veriyorlar ülkemizde yabancilarin actigi onlarca otomobil beyaz esya yedek parca dahil bir cok daldaki fabrikalardan milyonlarca Türk ekmek yiyiyor.

yanıt2
yanıt0
FLOZOF:

Ülkemizin ne halde olduğunun okadar güzel açıklaması ki Bir ülke düşünün vatandaşları 2ncı sınıf olmuş Başka ülkeden gelenlere himaye hakları verilmiş Ekonomisi yerle bir olmuş Yönetim şekli baştan sona değişmiş vs.. vs ... Gölcük depremi acaba bundan daha mı az hissedildi ne ?

22
7
yanıtYanıtla
Uyandirici:

Arkadasim, cahilligini aydinlatmak uzere yaziyorum, sahsi muhterem Turkiyede buyumus, burada egitimini almis bir Turk vatandasidir, ulkemizde herkes musluman adina sahip olmak zorunda degil, fakat senden cok daha vatansever oldugu kesin.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title