Haberler

Türkonfed'de Onatça Güven Tazeledi

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu'nun (TÜRKONFED) Genel Kurulu'nda 2.kez başkan seçilen Süleyman Onatça, "Çözüm süreci ekonomiye ve demokrasiye lig atlatır" dedi.2013 yılı Olağan Genel Kurulu'nda, yeni yönetim kurulunu belirledi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu'nun (TÜRKONFED) Genel Kurulu'nda 2. kez başkan seçilen Süleyman Onatça, "Çözüm süreci ekonomiye ve demokrasiye lig atlatır" dedi.

TÜRKONFED, Martı Otel'de gerçekleştirilen

2013 yılı Olağan Genel Kurulu'nda, yeni yönetim kurulunu belirledi. Genel Kurul'da, başkanlık görevini sürdürmekte olan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, yeniden başkan seçildi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın katıldığı kurulda bir konuşma yapan Onatça, "Türkiye hem dış politikasında hem de Güneydoğu sorununun çözüm sürecinde bahar havası yaşıyor. Bu süreçte hayati önem taşıyan Yeni Anayasa, yeni toplumsal sözleşmemiz olacaktır. Sadece demokratikleşme için değil ekonomimiz için de bir sıçrama tahtası olacaktır" dedi.

Siyasette ve ekonomideki bahar havasını, Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda ihtiyaç duyulan reformlarla sürdürmek gerektiğini vurgulayan Onatça, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu rüzgarı arkamıza alarak reform rotasına yeniden girmeliyiz. AB sürecindeki başarısı, ekonomik cazibesi ve demokrasisi ile Türkiye referans olacaktır. Sadece Türkiye ve Avrupa için değil, özellikle Arap coğrafyası ve Orta Doğu bölgesi başta olmak üzere, küreselleşen dünyanın istikrarı ve geleceği için de bu üyeliğin stratejik önemi bulunmaktadır."

Süleyman Onatça, demokrasiye ve ekonomiye ivme kazandırmak için içinde bulunulan sürecin çok uygun olduğunu kaydederek, "Bölgesel itibarımızı AB üyeliği ile pekiştirir ve uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasa ile ülkenin önüne yeni ufuklar koyabilirsek kimse bizi tutamaz ve çözüm süreci ekonomiye de demokrasiye de lig atlatır" diye konuştu. Yeni Anayasa'daki diğer bir önemli hususun temsilde adaletin sağlanması olduğunu söyleyen Onatça, "Yüzde 10 seçim barajı demokratik temsilin önünde bir engel oluşturuyor. Seçim barajı, çağdaş ve evrensel standartlara uygun olarak düşürülmelidir" şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Başkan Yardımcılıklarına Temel Aycan Şen, Sefa Targıt, Tarkan Kadooğlu, Mustafa Güler, Şahismail Bedirhanoğlu, Ergin Civan, Mustafa Güçlü getirildi. TÜRKONFED Saymanı ise Orhan Turan oldu. Genel Kurul sonucunda TÜRKONFED Yönetim Kurulu'ise şu isimlerden oluştu:

M. Salih Özen, Sedat Şükrü Ünlütürk, Ali İhsan Yeşilova, Tülin Seçen, Hülya Gedik Sadıklar, Zafer Bahadır Saraç, Mesut İşsever, Nihat Güçlü, Abdullah Değer, Bahadır Özgün, Metin Yalçınkaya, M. Salih Başöz, Mehmet Sandal, Gülay Gül, Kadir Baran, Zeyyat Kafkas, Nasır Duyan, Alper Bektaş, Emin Bahri Uğurlu ve İbrahim Yılmaz. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Egemen Bağış Çağlayan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title