Haberler

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtıldı

Güncelleme:

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Kayseri'de yapıldı. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, sanayicileri projeden yararlanmaya davet etti. Proje, ekonomik büyümeyi teşvik edecek ve Türk sanayisine yeşil dönüşüm ile sürdürülebilir rekabet etme gücü sağlayacak.

"Türkiye Yeşil Sanayi Projesi"nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Kayseri'de yapıldı.

Kayseri Sanayi Odasından (KAYSO) yapılan açıklamaya göre, odada düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, sanayicileri Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında oluşturulan destekten yararlanmaya davet etti.

450 milyon dolarlık dış kaynak finansmanın Türkiye'ye getirildiğine dikkati çeken İbrahimcioğlu, "KOSGEB tarafından bakacak olursak bu finansmanın 160 milyon doları GES, 90 milyon doları enerji verimliliği gibi projelerde kullandırılacak. Sanayimizin döngüsel taraftaki dönüşümü bizim için çok mühim. Bu tarafa ağırlık vermeniz sanayimize ve ihracatımıza güç katacaktır. Ekip arkadaşlarımızla birlikte sizlere bu konuda danışmanlık yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcı Ali Murat Sürekli de 450 milyon dolar destekli projenin 6 yıl süreceğini belirtti.

Bu projenin aynı zamanda ekonomik büyümeyi de teşvik edeceğini vurgulayan Sürekli, "Türk sanayisine yeşil dönüşüm ile sürdürülebilir rekabet etme gücünün yollarını açacak bu projenin hızla hayata geçebilmesi için tüm paydaşlarımızla büyük bir gayret içerisindeyiz. Uluslararası finans kuruluşlarından sanayicilerimizin hizmetine sunmak adına uygun koşullarda kaynak bulma çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasında bulundu.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise sınırda karbon düzenleme mekanizmasının 1 Ocak 2026 tarihinde tamamen devreye gireceğini anlattı.

Büyüksimitci, Dünya Bankası'nın desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen 450 milyon dolarlık Türkiye Yeşil Sanayi Projesi desteğini çok kıymetli bulduklarını kaydetti.

AB ülkelerine ihracat yapan firmaları doğrudan etkileyecek düzenlemeden en fazla etkilenecek illerden birinin de Kayseri olacağını belirten Büyüksimitci, ihracatın yarısını AB ülkelerine yaptıklarını aktardı.

Toplantının son bölümünde TÜBİTAK ve KOSGEB uzmanları tarafından katılımcılara proje hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Ahmet Serdar Türkiye Kayseri Kosgeb Çevre Enerji Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title