Haberler

Türkiye, Londra Teknoloji Haftası'nda Yer Alacak

Güncelleme:

Türkiye, Avrupa'nın en büyük teknoloji festivali olan Londra Teknoloji Haftası'nda Türkiye Pavilyonu'nda 60 firmayla yer alacak. Etkinliğe çok sayıda teknoloji firmasının katılımı bekleniyor.

Türkiye, Avrupa'nın en büyük teknoloji festivali olarak bilinen, 10-14 Haziran tarihlerinde 11'incisi düzenlenecek "Londra Teknoloji Haftası"nda ilk kez açılacak "Türkiye Pavilyonu"nda 60 firmayla yer alacak.

Teknoloji ekosisteminin paydaşlarını bir araya getirecek etkinliğe 168 ülkeden çok sayıda teknoloji firmasının katılımı bekleniyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark liderliğinde ve Academia Park London-Base Hub işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Londra Teknoloji Haftası"nda ilk kez kurulacak 180 metrekarelik Türkiye Pavilyonu'nda 60 yerli teknoloji firması yer alacak.

"Türk startupları için başarı hikayesi çıkarmayı istiyoruz"

Academi Park London Genel Müdürü Ataer Argüder, Londra'nın, teknoloji firmaları için Silikon Vadisi'nden sonraki en büyük piyasa olduğunu belirtti.

Londra Teknoloji Haftası'nın Türk girişim firmalarının dünya sahnesine çıkması bir fırsat olarak görülebileceğine dikkati çeken Argüder, "Türk teknoloji şirketlerini, Ticaret Bakanlığı destekli bu uluslararası sahnede yer alarak işbirlikleri kurmaya ve global pazarda tanınmaya davet ediyoruz. Türkiye'ye döviz ve istihdam kazandırmayı, Türk firmalarının yatırım çekerek dünyaya açılmasını hedefliyoruz." dedi.

Argüder, Türkiye Pavilyonu'nun duyurulmasının ardından 600'e yakın yerli firmanın etkinliğe katılmayı talep ettiğini ifade ederek, "Ancak 60 firmalık yerimiz bulunuyor. Bu nedenle söz konusu firmalar arasından eleme yapmak durumunda kaldık ama gelecek sene daha çok firmayla temsil edilmek için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Etkinlikte, Türk teknoloji startuplarının, girişimlerini tanıtmalarının yanı sıra yüz yüze görüşmelerle uluslararası oyuncularla bir araya gelme fırsatı da yakalanacağını anlatan Argüder, Türkiye'den gelen startuplar için pazara giriş programları hazırladıklarını, teknoparklarla İngiltere arasında köprü oluşturmayı ve Türk startupları için başarı hikayesi ortaya çıkarmayı istediklerini bildirdi.

Argüder, dünyanın önde gelen teknoloji liderleri ile yenilikçi startupları ve yatırımcıları bir araya getirecek etkinliğin, global iş ağının genişlemesinin yanında firmaları vitrine çıkartmak ve en son teknolojik eğilimler hakkında bilgi edinmek için fırsat sunduğunu söyledi.

Üst düzey iş liderleri deneyimlerini paylaşacak

Etkinliğe, 60 binin üzerinde katılımcı beklenirken ilham verici kurucular, üst düzey iş liderleri, politika yapıcılar ve yatırımcılar deneyimlerini paylaşacaklar.

Avrupa teknoloji gündemi ve en büyük yetenek havuzunun kalıcı tabanlı ortaklarına ilişkin fırsatların konuşulacağı etkinlikte, kıta pazarına uygun kategoriler değerlendirilecek.

Yapay zekanın iş dünyasına olumlu etkisi de konu başlıkları arasında yer alacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Londra Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title