Haberler

Turkcell'den Twitter Yorumu: "Kısa Sürede Normalleşme Olur"

Uludağ Ekonomi Zirvesine katılan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Twitter'in sabah bir açıklama yayınlayarak SMS ile sisteme giriş yapılabileceğini açıklamasının çaresizlik karşısında bir açıklama olduğunu belirterek, "Bu program SMS'e entegre çalışamaz" dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesine katılan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Twitter'in sabah bir açıklama yayınlayarak SMS ile sisteme giriş yapılabileceğini açıklamasının çaresizlik karşısında bir açıklama olduğunu belirterek, "Bu program SMS'e entegre çalışamaz" dedi.

Mesajla twitter'a katılma imkanı sunulduğu sorusuna Ciliv, "Twitter başka bir şey, SMS başka bir şeydir. Değişik teknolojilerdir, entegre olması zordur. Bence onlar Twitter'in karşılaştıkları zor duruma çare bulmak için söyledikleri bir şey. Biz Türkiye'deki kanunlara uymakla mükellefiz. Mahkeme kapatılmasına karar verdi. Biz bu konuda kısa sürede normalleşme olacağına inanıyoruz" dedi.

Seçimlerden sonra twetter açılır mı sorusuna Ciliv, "İnşallah daha önce açılır diye düşünüyorum" cevabını verdi. Türkiye'de Twitter'in yasaklanmasını soran basın mensuplarına, "Bu konuda yorum yapmıyoruz. İnternete çok büyük önem veriyoruz. Türkiyede mobil ve fiber internet altyapısını en hızlı çalışacak şekilde kurduk. Devletimizin kanunlarını, kurallarını uymakla mükellefiz. Twitter sabah bir açıklama ile Türkiye'deki kullanıcılarını GSM operatörlerinden mesaj ile kullanıma yönlendirdi. Bu program SMS'e entegre bir program değildir. Birlikte çalışabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Turkcell'in 9 ülkede faliyet gösteren ve 72 milyon müşterisi olan bir şirket olduğunu belirten Ciliv, Türkiye'deki bazı yasakların iletişim ve teknoloji alanında gelmesi sizi etkilemiyor mu sorusuna, "Türkiye muazzam potansiyeli olan bir ülkedir. Abonelerimizin 35 milyonu Türkiye'dedir. Bu yasaklar hiç kimsenin hoşuna gitmiyor. Kısa sürede bunun aşılacağına inanıyoruz" cevabını verdi.

Yurt dışı çevrelerden Türkiye'de neler oluyor diye size soranlar oluyor mu sorusuna Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, "Türkiye muazzam gelişmeler kaydetti. Fakat şu da bir gerçek ki, Türkiye'nin 2004 deki kişi başı milli geliri 3 bin dolardı. Şimdi 10 bin doları geçti. AB'nin yüzde 54 üne ulaştık. Ama daha yapacak çok işimiz var. Burada basınında çok önemi var. Birleştirici, sakinleştirici olması lazım. Her bir insanımızı gönülden sevmemiz lazım. Dünyadaki başarılı şirketlere bakın, takım çalışması ve bilgiyi, innavasyonu kullanma var. Biz de genç bir nüfususuz. İnsanımız bilgiye daha çok ulaşınca yenilikçi oluyor. İnternetin getirdiği muazzam bir fırsat eşitliği var. Urfada artık Oxford'u da takip edebiliyorsun. Herkes kendi işini daha iyi yapıp, ekonomiyi kalkındırırsa, şirketlerimizin önünü açarsak, Türkiyeyi iş yapmak için en iyi ülke haline getirirsek daha kolay başarılı oluruz" diye konuştu.

Geçen yıl sonunda kısıtlı taksitlenme gelecek diye akıllı telefon satışının arttığını kaydeden Süreyya Ciliv,"Ancak 2014'ün Ocak Şubat ayında akıllı telefon satışı Aralık ayından yüksek oldu. Yani endişe edilen bir gerileme yaşanmadı. Akıllı telefona ve GSM'de internet kullanımında artış sürecek" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Süreyya Ciliv Türkiye Twitter Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title