Haberler

Turizmci 213 Milyon Doları İstiyor

Türkiye Otelciler Federasyonu, Turizm İçin Ayrı Bir Finansman Kaynağı Yaratılması Gerektiğini Belirterek, Vize Harçlarının Sektörün Tanıtımında Kaynak Olarak Kullanılabileceğini Savundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, turizm için ayrı bir finansman kaynağı yaratılması gerektiğini belirterek, bazı havalimanlarında alınan vize harçlarının sektörün tanıtımında kaynak olarak kullanılabileceğini savundu.

Barut, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) tarafından Antalya’da düzenlenen toplantıda, "İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara gibi havalimanlarından geçen yıl 213 milyon dolar vize harcı bedeli alındı. Bunun iki yıl için tanıtıma kaynak olarak aktarılmasını talep ediyoruz" diyerek bu önerisini gündeme getirdi.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Dedeman, Akdeniz çanağında turizmin en az teşvik edildiği ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, Yunanistan, Mısır ve İspanya gibi ülkelerin hazırladığı destek paketleri gibi turizme kaynak ayrılması gerektiğini söyledi. Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oktay Varlıer ise, "20 yıldır söylediklerimizi hálá söylüyoruz ama artık bunu aşmalıyız" diyerek, bakanlığın teşvik kaynakları konusunda yaptırım gücü olmadığını, özerk kamu kuruluşu niteliğinde bir üst kurul şeklinde yapılanmaya gidilmesini istedi.

Turizmciler kriz nedeniyle bu yıl 70 milyon dolara düşürülen Türkiye tanıtım bütçesinin artırılmasını beklerken Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel sektörden tanıtım bütçesine katkı istedi. Günay, tanıtıma ek kaynaklar ayırmayı planladıklarını da bildirerek, tanıtımı kamu ve özel sektörün birlikte yapması gerektiğini vurguladı.

Öğretim yılına ’bayram’ düzenlemesi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2009 yılında Ramazan Bayramı’nın okulların açıldığı döneme denk gelmesi nedeniyle turizmcilerin sezonunun uzatılmasını istediğini ’okulların 14 Eylül yerine 23 Eylül’de açılması konusunu Bakanlar Kurulu’nda dile getireceklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title