Haberler

TOBB'un Şikago'da kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi, Kayseri'de tanıtıldı

Güncelleme:

Kayseri Ticaret Odası (KTO), düzenlediği seminerle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'nin Şikago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi'ni ihracat yapan üyelerine tanıttı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO), düzenlediği seminerle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'nin Şikago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi'ni ihracat yapan üyelerine tanıttı.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki seminerde, Şikago Türkiye Ticaret Merkezi hakkında sunum yaptı.

Ciritoğlu, Türkiye Ticaret Merkezi'nde Türk şirketleri için farklı birimlerin bulunduğunu, danışmanlık, iş geliştirme hizmetleri sunulduğunu belirtti.

Kendilerinin koordinatör firma olduğunu aktaran Ciritoğlu, bütün Amerika'ya malların Şikago'dan dağıtıldığını, zor bir karar alınarak 2019 yılında TOBB'un taşın altını elini koyduğunu ve projelerinin başladığını anımsattı.

Ciritoğlu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de tüm dünyanın kapandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Biz durmadık, 2021 yılı 8 Ocak tarihinde kapılarımızı açarak firmalarımızı kabul etmeye başladık. Türkiye'de oyunun şartlarını imalatçı koyar. Teslim, fiyat kalitesi, teknik şartname fabrika tarafından belirlenir. Alıcı fabrikanın şartlarıyla oyun oynar. Amerika'da bu tam tersidir, oyunun şartlarını alıcı belirler. Siz alıcının şartlarına göre imalatınızı yapar, lojistiğinizi kurgularsınız. İşte bu operasyonu hasar görmeden, parayı düşürmeden markete gireceğimiz bir konsept oluşturduk. Deponuzu kurduk, lojistik sorunlarınızın hepsini ortadan kaldırıyoruz. 13 bin kilometre ötede bir deponuz var. Bu gözle bakın. 2019 yılı verilerine göre hazırlanan Fortune listesinde 37 firmaya ait yönetim merkezinin ve 300'den fazla firmanın depo, dağıtım merkezi Şikago'da bulunuyor. Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara yükseltilmesi yönündeki çalışmalar, her iki ülkenin ilgili resmi kurumlarınca destekleniyor."

Şikago Türkiye Ticaret Merkezi'nin stratejik bir konumda kurulduğuna değinen Ciritoğlu, "Bünyesindeki 1500 metrekare ofis, 8800 metrekare depo alanı ile Ticaret Bakanlığı desteği sayesinde rayicin altında kira bedelleri, anahtar teslim ABD'li şirket kuruluşu ve faaliyete geçirilmesi, uçtan uca profesyonel lojistik çözümler ve büyük ABD'li firmalar ile iş birliği, direkt kontak kurma imkanı gibi birçok avantaj firmalarımızı bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ciritoğlu, ihracatçı üye firma yetkililerinin sorularını da yanıtladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kayseri Chicago Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title