Haberler

Suudi Arabistan ve Çin arasında 10 milyar doları aşan yatırım anlaşmaları imzalandı

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Arap-Çin İşadamları Konferansı'nda teknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları, tarım, emlak, tedarik zincirleri, turizm ve sağlık alanlarında 30 anlaşma yapıldı. Anlaşmaların değeri 10 milyar doları aştı. Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı ile Çinli şirket Human Horizons arasında elektrikli araç üretimine dair 5,6 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldı. Suudi Arabistan'ın ASK International Group firması ile Çin Ulusal Jeoloji ve Madencilik Şirketi arasında, ülkede bir bakır madenciliği projesi geliştirilmesi ve finanse edilmesi için 500 milyon dolar değerinde anlaşma ile yine Suudi Arabistan Demiryolları Şirketi ile Çin hükümetine ait tren vagonu üreticisi olan CRRC arasında tren vagonu üretmeyi amaçlayan 250 milyon dolar değerinde bir anlaşma da yer aldı.

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 10. Arap-Çin İşadamları Konferansının ilk gününde, 10 milyar doları aşan yatırım anlaşmaları imzalandı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberinde, konferansın ilk gününde teknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları, tarım, emlak, tedarik zincirleri, turizm ve sağlık alanlarında 30 anlaşma yapıldığı belirtildi.

Söz konusu anlaşmaların değerinin 10 milyar doları aştığı kaydedilen haberde, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı ile Çinli şirket Human Horizons arasında elektrikli araç üretimine dair 5,6 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldığı aktarıldı.

Haberde, anlaşmalar arasında, Suudi Arabistan'ın ASK International Group firması ile Çin Ulusal Jeoloji ve Madencilik Şirketi arasında, ülkede bir bakır madenciliği projesi geliştirilmesi ve finanse edilmesi için 500 milyon dolar değerinde anlaşma ile yine Suudi Arabistan Demiryolları Şirketi ile Çin hükümetine ait tren vagonu üreticisi olan CRRC arasında tren vagonu üretmeyi amaçlayan 250 milyon dolar değerinde bir anlaşmanın da yer aldığı ifade edildi.

Kamu ve özel sektör arasında bir dizi anlaşmanın yapıldığı belirtilen haberde, konferansın bugünkü kısmında petrol ve gaz sektörleri için tedarik zincirleri, inovasyon ve araştırma ortaklıkları ile gıda sektörüyle ilgili ortaklıkların ele alınacağı kaydedildi.

Konferansa 23 ülkeden 3 bini aşkın kişi katılıyor

Suudi Arabistan'ın ilk kez ev sahipliği yaptığı 10. Arap-Çin İşadamları Konferansı, "refah için işbirliği" sloganıyla iki gün boyunca 23 ülkeden 3 bini aşkın kişinin katılımıyla başkent Riyad'da gerçekleştiriliyor.

Konferansın Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı tarafından Arap Birliği Genel Sekreterliği, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi ve Arap Odalar Birliğinin ortaklığıyla düzenlendiği aktarılmıştı.

Ayrıca Çin ve Arap ülkelerinin büyük şirket yöneticileri ve bakanlarından 150'den fazla konuşmacının katılacağı konferansta, 8 diyalog oturumu ve 18 çalıştayın yanı sıra özel toplantılar ve etkinliklerin de yapılacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Suudi Arabistan Madencilik Ekonomi Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title