Haberler

Son Dakika! Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: İlk ay ücretsiz olacak

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metro inşaatı süreci yerli ve milli olarak milletimize kazandırılmıştır. Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek." dedi. Erdoğan ayrıca metronun ilk ay ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Kağıthane- İstanbul Havalimanı arasındaki mesafenin 24 dakikaya indiğini açıklayan Erdoğan bir de vatandaşlara müjde verdi.

"BU DEVLETİN BÜTÇESİ SİZLER İÇİN"

Metro hattının ilk ay ücretsiz hizmet vereceğini belirten Erdoğan, "Aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metro inşaatı süreci yerli ve milli olarak milletimize kazandırılmıştır. Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyonunu TÜBİTAK iş birliği ile Aselsan gerçekleştirdi. İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Halkalı'ya inecek metro hattımızın çalışması da hızla devam ediyor. Metro hattı 1 ay süreyle ücretsiz olarak istifade edilecek. Bu devletin bütçesi sizler için, bu milli bütçe sizler için. Bizler de sizler için mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İstanbul dünyada en fazla raylı sistem yapılan şehirlerin başında geliyor. İstanbul'un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüz adım adım yerine getiriyoruz. Devam eden projeler tamamlandığında da İstanbul'un raylı sistem hattını 380 kilometrenin üstüne çıkarmış olacağız. İstanbul'un raylı sistemlerle ulaşılamayan bölgesi kalmayacak.

"PARİS'İ BİLDİKLERİ KADAR İSTANBUL'U BİLMEYENLERDEN BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ"

Bu şehri her alanda hak ettiği seviyeye çıkartmak için gece gündüz çalıştık. Bu şehrin her meselesiyle yakından ilgilendik, hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadan Fatih'in emaneti bu şehrin her sıkıntısına çözüm aradık, bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyenlerden, Paris'i bildikleri kadar İstanbul'u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz.

"10 TANE SÜRÜCÜSÜZ METRO ADIMINI BİZ ATTIK"

İstanbul'u Türkiye Yüzyılına hazırlayacak yatırımlar yaptık, şehrin geleceğini inşa edecek projeler ürettik. 10 tane sürücüsüz metro adımını biz attık. Asrın Projesi olan Marmaray ve Avrasya Tüneli ile başlattığımız ulaşım atılımlarını kesintisiz yürüttük. Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı bugün Avrupa'nın en yoğun, dünyanın en iyi havalimanları arasında ilk sırada.

"KANAL İSTANBUL'U ER YA DA ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesiyle şehrimize yeni bir soluk boğazı açarak hem Boğaz'ın yükünü hafifletecek hem de İstanbul'un marka değerini yükselteceğiz. Kanal İstanbul'u er geç ülkemize kazandırmakta kararlıyız. 1994'ten beri çalışmalarımızı engellemek isteyenleri dinlemedik.

"GAFLETLE KARŞILAŞTIK, YILMADIK"

Geçtiğimiz 20 yılda İstanbul'a kazandırdığımız her hizmeti, Türkiye Yüzyılının önsözü, altyapısı olarak görüyoruz. Bu yatırımları Türkiye Yüzyılının girizgahı olarak görüyoruz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kalkınma hamlelerinde ihanet gafletle karşılaştık, yılmadık. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirmek isteyenlere izin vermedik, milli iradeyi devre dışı bırakmak isteyenlere fırsat vermedik."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı Kağıthane İstanbul Politika Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

Onur Yener:

Dikkat edin İmamoğlu bu hatta yanlamasın...

63
74
yanıtYanıtla
Temel Temel:

85 Milyon insanın vergileri ile yapılmış. kim kime ne bağışlıyor

78
50
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Erdoğan yapınca vergilerle, İmamoğlu yapamayınca engelleniyor, zeka seviyenize hayranım.

yanıt37
yanıt44
Hakan :

Biz de her gün oturup yolları ve ulaşımı düşünüyoruz, tek derdimiz ulaşım sağlamak

81
44
yanıtYanıtla
Tüncay ÖZTÜRK:

REİS STAJERLİK SGK Başlangıcı kabul et o zaman müjde olur seninle yola devam edelim aksi takdirde yolları mız ayrılacak REİS

14
105
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Sizin gibi frildaklara güvenilmez! Git sirtini düsmanlara daya onlar hazirda bekliyor!

yanıt32
yanıt51
sekob:

Türkiye 25 sene önce de yabancı uzmanlar tarafından bölgesel güç olarak nitelendiriliyor. 25 sene önce de NATO'nun en büyük askeri güçlerinden olarak görülüyordu. Hatta 25 sene önce (1998de) kişi başına düşen milli gelir sıralamasında şimdikinden daha üstteydi.

58
38
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Yalan söylemene sebep olan şey cehaletin mi yoksa...

yanıt11
yanıt14
Hacı Şembeki:

İmamoğlu Bu metronun yanında fotoğraf çektirip 150 projemizden biri de bu deyip Açılış yapmasın...Aman dikkat

33
53
yanıtYanıtla
Seko Seko:

Bu hat imamoglundan önce yapıldı çoknaz kalmıştı imamoglu ben yaptım diye ortaya çıkabilir ?? chpmye kalsa yapmaz çünki yeni havalimanını bile yaptırmayacagız diye mitinglerde bagırıyorlardı

36
48
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title