Haberler

Somali Türk Yatırımcıları Bekliyor

Ailesiyle birlikte Türkiye’ye tatile gelen Somali Planlama Bakanı Abdurrahman Yusuf Aynte, Somali eski Büyükelçisi ve Bursa AK Parti Milletvekili Cemalettin Kani Torun’u ziyaret etti.

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye tatile gelen Somali Planlama Bakanı Abdurrahman Yusuf Aynte, Somali eski Büyükelçisi ve Bursa AK Parti Milletvekili Cemalettin Kani Torun'u ziyaret etti.

Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ile bir araya gelen Somali Planlama Bakanı Aynte, son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları neticesinde şehit olan vatandaşlarımız için başsağlığı dilerken, gelişmekte olan Somali için Türk yatırımcıları beklediklerini ifade etti.

AFRİKA PAZARINA AÇILAN KAPI: SOMALİ

Bursa'ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Bakan Aynte, Bursa'nın sanayi ve ticaretin yanında tarım şehri olduğunu ifade ederek, "Her iki açıdan da Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Somali için yapılan insani yardımlar artık yeterli. Bundan sonra özelikle ticari ve yatırım alanlarında ekonomik işbirliği bekliyoruz. Somali'de serbest bölge kurmayı planlıyoruz. Buna Bursa öncülük edebilir. Sanayi ve ticaret bölgesinde Bursalı firmaların yer alması için çok önemli. Somali halkı Türk mallarının kalitesinin farkında. Çin ve Dubai üzerinden gelen ürünlerin yerine Türk mallarının satılması her iki ülke açısından da iyi olacaktır" dedi.

Liman şehri Somali'nin diğer ülkelere satış yapılabilecek bir konumu olduğunu Somali'de üretilen bazı malların Kenya'da paketlenip burada üretiliyormuş gibi ihracat yapıldığını söyleyen Bakan Aynte, Mısır gibi diğer ülkelere bakıldığında maliyette önemli yeri olan işçiliğin burada daha ucuz ve kaliteli olduğunu sözlerine ekledi - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ak Parti Türkiye Somali Ekonomi Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

title