Haberler

Şirkete Ait Araca Kesilen Radar Cezası İptal Edildi, Cezayı Sürücü Ödeyecek

Güncelleme:

Bilecik'te hız sınırı ihlalinde bulunan şirkete ait araca kesilen cezaya mahkemede yapılan itiraz kabul edildi. 199 liralık trafik cezasını sürücü ödeyecek.

Bilecik'te hız sınırı ihlalinde bulunan Lüleburgaz'daki bir şirkete ait araca, otomobili kullanan sürücü yerine "şirket" adına 199 liralık trafik cezası kesilmesinin iptali için yapılan itiraz kabul edildi.

Şirket avukatı Mesut Sarıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilecik Sulh Ceza Mahkemesi'nin Türkiye'de örnek bir karar verdiğini söyledi.

Hız sınırı ihlalini şirketin değil, aracı kullanan kişinin yaptığını savunan Sarıoğlu, Bilecik Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunduklarını belirtti.

CEZA ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE KESİLDİ

Mahkemenin "suçların şahsiliği" gerekçesi ile trafik cezasının şirket adına kesilemeyeceği kararını verdiğini belirten Sarıoğlu, hız limitini aşanın araç sürücüsü olduğu ifade edilen kararda cezanın araç sürücüsüne kesilebileceğinin bildirildiğini anlattı.

"İHLALİ ŞİRKET DEĞİL SÜRÜCÜ YAPTI"

Hız sınırını geçmenin araç sürücülerinin işlediği bir suç olduğunu anımsatan Sarıoğlu, "Bilecik Sulh Ceza Mahkemesi iptal başvurumuzu, ceza hukukunun temel prensibi olan suçların şahsiliği gerekçesine dayanarak kabul etti. Mahkeme kararında hız limitini aşanın şirket değil araç sürücüsü olduğunu bu nedenle aracın durdurulup cezanın şoföre kesilmesi gerektiğini, şirket plakasına kesilen cezanın ceza hukuku temel prensiplerine aykırı olduğuna karar vererek idari para cezasını iptal etti. Bu Türkiye'de örnek bir karardır. Hız sınırını geçmek araçları kullanan şoförlerin işledikleri bir suç olup, bu nitelikteki bir suç adına aracın sahibi olan şirkete ceza kesilmesi hukuka aykırı bir durumdur. Bu kararla bu durum açık bir biçimde uygulamada da karşılığını bulmuştur. Bu tür durumda 15 gün içerisinde yapılan itirazlar kabul ediliyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Lüleburgaz Türkiye Bilecik Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500

Yorumlar (5)

BENİM İÇİN HAVA HOŞ:

ÇALIŞTIĞIM ŞİRKET BENİM SİGORTAMI YAPMADI CEZAYI ÖDETMELERİ İÇİN YA ONLARA ÇALIŞTIĞIMI İSPAT EDECEKLER YADA SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAKTAN CEZA YİYECEKLER

4
0
yanıtYanıtla
pinusnigra01:

şirkete keseceksin. . şirktette şöföre kesecek. . . devlet şöförü nerden bulsun. . .

4
0
yanıtYanıtla
turko:

çok yavas gidin aksi halde ceza gelir devllete para lazımm

1
0
yanıtYanıtla
ugur:

gozun millletin ne isine yarayacak sen baska birseyler satisa cikar bak nasil millet arkanda kuyruga giriyor

0
0
yanıtYanıtla
SAHİBİNDEN:

RENKK NEDİR ? HARAMA BAKMA DURUMU FELAN VARMI? EXPERTİZE AÇIK MI ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title