Haberler

Samurayların Yeni Gözdesi Türkiye

Güncelleme:

Batı'nın krizi Japonları Türkiye'ye çekiyor. Yılbaşından bu yana 10'dan fazla Japon devi Türkiye'de yatırım ve fırsat arayışına girdi.

Ekonomik krizde büyümeye ara veren Japon ekonomisi umudunu Türkiye'de arıyor. Sabh'ın haberine göre 2012'nin üçüncü çeyreğinde sadece yüzde 0.3 büyüyen ve büyümenin anahtarını okyanus ötesi ülkelerde arayan Japonya'nın ilk durağı ise Türkiye oluyor. Avrupa ve ABD'de yaşanan durgunlukla yeni pazarlar arayan ve gelecek planlarına Türkiye'yi alan Japon firmaları yatırım ve işbirliği için kolları sıvıyor. Yılbaşından bu yana 10'dan f azla Japon sanayi ve finans devi, Türkiye'ye ilk adımlarını atarken bir çoğu da ofis kurarak yatırım sinyali veriyor.

69 MİLYAR CİROSU VAR

Japonya'nın en büyük sigorta ve sanayi şirketlerinden Orix, Türkiye'yi yakından takip eden firmalar arasında gösteriliyor. 24 ülkede operasyonları bulunan Orix, yatırım için fırsat arayışına girdi. Tokyo Borsası'nda hisseleri işlem gören Japon şirket geçen yılı yaklaşık 69 milyar dolarlık ciro ile kapattı. Japon kimya devi Toray International firması da Türkiye planlarına ofis açarak başladı. Mayıs ayında Sanayi Bakanı Nihat Ergün'le de görüşen Toray'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hiroshi Honji, İstanbul'da açılan ofisin marka adına büyük bir adım olduğunu belirtti.

LOJİSTİK GÖZDE SEKTÖR

Japon şirketin CEO'su Honji, "Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Yakın Doğu pazarında da güçleneceğiz" diye konuştu. Ülkenin en büyük karbon fiber üreticilerinden olan, giyimden otomotive bir çok alana çalışan Toray International son olarak efsanevi McLaren F1'in tasarımcısı Gordon Murray'ın aracı Teeware AR.1 adındaki iki kişilik spor otomobili yapmıştı. Yabancıların büyük ilgi gösterdiği lojistik pazarı da Japon ilgisinden nasibini aldı. Taşımacılık şirketi Yusen Logistics, 22 ülkede operasyonlarına, İstanbul'da kurduğu şirketi ekledi. Yusen, Ekim'den itibaren Türkiye'de çalışmalara başlayacağını bildirdi.

DEVLER İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Türkiye'de fırsat arayan Japon firmalar arasında finans sektöründekiler dikkat çekiyor. Ülkenin en büyük bankaları Mizuho Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi ve Sumitomo Mitsui Türkiye'de ofis açmak ve bankacılık yapmak için başvuruda bulundu. 2010'da ilk kez Sompo Japan'ın Fiba Sigorta'yla girdiği sigortacılık sektörüne 110 yıllık Dai-Ichi Life göz kırparken sağlıkta da ilk adımı Acıbadem Grubu ile Mitsui attı. Acıbadem'in yüzde 75'ini alan Kzanah Nasional'ın yüzde 30'un sahibi olan Japon Mitsui'nin ardından geçtiğimiz haftalarda ilaç devi Otsuka Türkiye'ye geldi. Otsuka, Abdi İbrahim'le ortak bir şirket kurdu. Gıda sektöründe de Nissin ile Ülker ortaklık çalışmalarını açıklarken, Fujifilm Türk Filmat'ı aldı. Japon demir çelik devi Toyo Kohan, Tosyalı Holding ile yeni tesis için işbirliği anlaşması imzaladı.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

İstanbul Japonya Türkiye Ekonomi Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title