Haberler

Samsun Tso ile Hollanda&türkiye Ticaret Odası Arasında İş Birliği

Hollanda&Türkiye Ticaret Odası Ethem Emre, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile protokol imzaladıklarını belirterek, "Amacımız her iki ülke arasında yer alan sektörler ve firmalar için yeni fırsatlar yaratarak daha güçlü ticari ilişkiler kurmak" dedi.

Hollanda& Türkiye Ticaret Odası Ethem Emre, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile protokol imzaladıklarını belirterek, "Amacımız her iki ülke arasında yer alan sektörler ve firmalar için yeni fırsatlar yaratarak daha güçlü ticari ilişkiler kurmak" dedi.

Samsun TSO ile Hollanda'daki Türklerin kurduğu Hollanda& Türkiye Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Emre, Samsun TSO'da yapılan törende Hollanda ile Türkiye arasında ticari ve hukuki iletişimi sağlamak amacıyla dernek statüsüyle 2013 yılında Amsterdam'da faaliyete başladıklarını söyledi.

Türkiye ve Hollanda arasında köprü vazifesi üstlenerek dış ticaretle ilgili en önemli adreslerden biri haline gelmenin misyonları olduğunu aktaran Emre, "Amacımız her iki ülke arasında yer alan sektörler ve firmalar için yeni fırsatlar yaratarak daha güçlü ticari ilişkiler kurmak. Bu vesileyle Samsun TSO ile protokol imzaladık. İnşallah bu protokol ile gurbette yaşayan Samsunluları ekonomik olarak memleketlerine yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Samsun'da aş, iş ve istihdam sağlayacağız." dedi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da en büyük amaçlarından birinin kentin ticaretini ve ihracatını geliştirmek olduğunu kaydetti. İmzaladıkları protokolün amacının da bu yönde olduğunu dile getiren Emre, şöyle devam etti:

"Samsun'un en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında Hollanda geliyor. İnşallah imzaladığımız iş birliği protokolüyle ikili iş birliği fırsatları yaratarak kentimizin ihracatını daha üst seviyelere taşıyacağız. Dört başlıktan oluşan protokol, ticaret alanında etkin iş birliğinin kurulması, desteklenmesi ve geliştirilmesi için tarafların üyeleri ile Hollandalı firmalar arasında etkin iletişim sağlanmasına yöneliktir. Samsun ve Hollanda'da mevcut olan sektörel pazar ve spesifik iş fırsatlarını içeren ekonomi, ticari ve sanayi alanlarda bilgi alışverişinde bulunmasına vesile olacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Amsterdam Hollanda Türkiye Samsun Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title