Haberler

Otomotiv Sektörünün Tüm Tarafları Otomotiv Ticaretinin Geleceğini Tartışıyor

Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (Oyder) Yönetim Kurulu, Sektörün Gündeminde Olan 'Karsızlık' Konusunu İlgili Tüm Tarafların Katılımı ile İncelemek Amacıyla Birbirini Belirli Aralıklarla Takip Edecek Bir Paneller Zinciri Organize Etme Kararı Aldığını Bildirdi.

Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu, sektörün gündeminde olan ''Karsızlık'' konusunu ilgili tüm tarafların katılımı ile incelemek amacıyla birbirini belirli aralıklarla takip edecek bir paneller zinciri organize etme kararı aldığını bildirdi.

OYDER'den yapılan açıklamada paneller dizisinin Otomotiv Ticaretinin Geleceğini irdelemeyi, konuların bilfiil içinde bulunan gerçek aktörleriyle bir diyalog ortamı yaratacak geniş bir platform oluşturmayı amaçladığı belirtildi.

Açıklamaya göre süreçte rol alan başta distribütör markalar olmak üzere diğer çeşitli aktörleri teşkil eden kuruluş ve firmalar tarafından büyük destek gören girişimin ilk adımı 8 Mayıs 2008 Perşembe Günü İstanbul Maslak TİM Kongre ve Show Merkezi'nde VDF otomobil finansmanı, Aksigorta ve Mobil sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, "Otomotiv Ticaretinin Geleceği-1" konulu panelle ilgili olarak; "Yetkili Satıcılığın karlılığının gelişimi ve bağlı olduğu faktörler, tek boyutlu, basit anlamda kar marjı transferine indirgenemeyecek, ayrıntılarıyla incelenmesi gereken çeşitli boyutların oluşturduğu bir bütündür. Bu noktadan hareketle her markanın kendi distribütör firması ile bayi konseyleri arasında çok yönlü bir diyalog gerektiren bu konuların genel ortak paydasında OYDER'in bir görev üstlenmesi gerektiği sonucuna varılmıştır" dedi.

"Yetkili Satıcılar, müşterileriyle doğrudan karşı karşıya gelen, otomotiv ticaretinin çok yönlü ilişkilerinin merkezinde bulunan bir konumdadır. Bu mesleğe gönül vererek önemli yatırımları gerçekleştirmiş olan Yetkili Satıcılar olarak, Yetkili Satıcılık mesleğini kendilerinden sonra gelen kuşaklara devretmeyi arzulamakta, bu nedenle de otomotiv ticaretinin geleceğini sorgulamak yükümlülüğümüz var" diyen Taşar, Yetkili Satıcılık Mesleğinde karlılığa ulaşmak denilince; markaların bayi politikaları, marka, ürün ve kalite standartları, pazarlama, satış politika ve teknikleri, servis ve satış sonrası etkinliği, yedek parça faaliyeti, müşteri yönetimi, ikinci el faaliyeti, sigorta ve finansman satışı gibi diğer faaliyetler, değişen rekabet ve vergi mevzuatına hakimiyet vb. gibi konularda gelişim sağlamak bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Bu gelişimi sağlamak için sektörün tüm taraflarını bir araya getirerek bir uyum sağlamayı amaçladıklarını belirten Taşar bu panel ile sektörde çok sesli bir platform oluşturabileceklerine inandıklarını belirtti.

(ERÖ-ERÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title