Haberler

Öib'den 14 İlde Taşınmaz Satışı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Gayrimenkul A.Ş., Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ) mülkiyetindeki taşınmazlar ile Maliye Hazinesi'ne iken özelleştirme kapsam ve programına alınan 14 ildeki taşınmazları satışa çıkardı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Gayrimenkul A.Ş., Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) mülkiyetindeki taşınmazlar ile Maliye Hazinesi'ne iken özelleştirme kapsam ve programına alınan 14 ildeki taşınmazları satışa çıkardı. Geçici teminat tutarları 600 TL ile 7.5 milyon TL arasında değişen taşınmazlar için son teklif verme tarihi 17 Aralık 2013 olarak belirlendi.

ÖİB'nin ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖİB, Gayrimenkul A.Ş., TEDAŞ mülkiyetindeki taşınmazlar ile Maliye Hazinesi'ne ait iken özelleştirme kapsam ve programına alınan taşınmazları satış yöntemiyle özelleştirecek. Buna göre İstanbul, Manisa, Ankara, Elazığ, Tokat, Aydın, Siirt, Mersin, Balıkesir, Bitlis, Düzce, Muş, Samsun ve Tekirdağ'taki taşınmazlar satışa çıkarıldı. Taşınmazların geçici teminat tutarı 600 TL ile 7.5 milyon TL arasında değişecek. Taşınmazlar için son teklifler 17 Aralık 2013'e kadar verilecek.

Taşınmazlar arasında İstanbul'un Tuzla İlçesi Aydınlı Köyü'ndeki imarlı fuar alanı, imarlı İleri Tekholoji Endüstri Parkı, imarlı kentsel çalışma alanına sahip gayrimenkuller bir bütün halinde satılacak. Geçici teminat tutarı, 7.5 milyon TL olacak.

İstanbul'un Küçükcekmece İlçesi Safra Mahallesi'ndeki 16 bin 527 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için geçici teminat tutarı 1 milyon TL olarak belirlendi. İhaleler, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Katılımcılar ayrı ayrı olmak koşuluyla, birden fazla ihaleye teklif verebilecek. İhaleye katılabilmek için gayrimenkuller için ayrı ayrı ihale şartnamesi alınması ve tekliflerin son teklif verme günü saat 17.00'ye kadar elden teslim edilmesi zorunlu olacak.

-SON TEKLİF VERME TARİHİ ERTELENDİ-

ÖİB, Karaman'ın Merkez İlçesi, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi, Kocaeli'nin Kandıra ve Başiskele İlçesi, Muğla'nın Bodrum ilçesi, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 21 Ocak 2014 Salı Günü Saat 17.00'ye kadar uzattı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title