Haberler

Moody's'den Akbank'a Rekor Derecelendirme Notu

Akbank, Moody's Tarafından Bugüne Kadar Türkiye'de Verilmiş Olan En Yüksek Referans Kredi Değerlendirme Notu'na Layık Görüldü. Moody's, Akbank'ın Notunu Baa1 Olarak Açıkladı.

Akbank, Moody’s tarafından bugüne kadar Türkiye’de verilmiş olan en yüksek Referans Kredi Değerlendirme Notu’na layık görüldü. Moody's, Akbank'ın notunu Baa1 olarak açıkladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in Türkiye’de verilmiş olan en yüksek Referans Kredi Değerlendirme Notu’nu Akbank'a verdiği bildirildi. Açıklamada, Moody’s'in Akbank’ın Referans Kredi Değerlendirme Notu’nu Baa1'e yükselttiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Moody’s'in Akbank’a verdiği rekor notun nedenleri şöyle sıraladı:

"Hızla çeşitlenen kredi portföyü, güçlü aktif kalitesi, düşük kredi takip oranı ve ayrılan yüksek karşılıklar, yeterli likiditenin, değişken ortamlarda esneklik sağlaması ve koruyucu bir işlev görmesi, istikrarlı ve ucuz fonlama ile gelişen, güçlü mevduat yapısı, genişleyen kredi kartı portföyü ve çapraz satış fırsatları, gelişmiş kurumsal, ticari ve bireysel finansman faaliyetlerinin birbirlerini tamamlayarak tüm zincire kaynak oluşturması, yüksek serbest özsermayenin olası kayıpların azaltılması ve artan faiz ortamında karlılığın yükseltilmesi için önemli bir güç oluşturması."

Moody’s’den yapılan açıklamada ise, bu kredi notunun Akbank’ın yerel piyasadaki çok güçlü müşteri tabanı ve mükemmel mali yapısını yansıttığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title