Haberler

Kurumsal Yönetim Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde, Kurumsal Yönetim Ödülleri gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde, Kurumsal Yönetim Ödülleri gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde, TKYD'nin geleneksel olarak düzenlediği Kurumsal Yönetim Ödülleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisanslanan kuruluşlarca sağlanan "Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları" doğrultusunda bu yıl 6'ncı kez sahiplerini buldu.

Sütaş Süt Ürünleri AŞ'nin "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Nota Sahip Halka Açık Olmayan Şirket" ödülünü aldığı törende, Doğuş Otomotiv "Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket" ve İzocam Ticaret ve Sanayi AŞ de "Kurumsal Yönetim Endeksinde Son Bir Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket" dallarında ödüle layık görüldü.

Törende "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 Şirket" sıralamasında Anadolu Efes birinci oldu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) ve TAV Havalimanlarının ikinciliği paylaştığı sıralamada, Aksa Akrilik Kimya ise üçüncü oldu.

Ödül töreni öncesinde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Zorlu, TKYD olarak bu yıl altıncısını düzenledikleri Kurumsal Yönetim Ödülleri'yle iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ile ilgili bilinilirliğin artmasının hedeflediğini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan metodolojiyle "Kurumsal Yönetim Derecelendirme" notu alan kuruluşların oluşturduğu BİST Kurumsal Yönetim Endeksinin varlığının önemli olduğunu belirten Zorlu, şunları kaydetti:

"Kriz dönemlerinde ani değişimlerden daha az etkilenmesi, uzun süreli hissedarları çekmesi hedeflenen BİST Kurumsal Yönetim Endeksinin hesaplanmaya başladığı 2007'den bugüne kendinden beklentileri önemli ölçüde karşıladığını düşünüyoruz. Endeksin, mensubu olan kuruluşların itibarlarına sağladığı olumlu etkinin de etkisiyle, bugün için 50 olan şirket sayısının kısa sürede hızla artmasını amaçlıyoruz.

Geride kalan dönemde Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi alan ilk sivil toplum kuruluşu olarak Darüşşafaka Vakfı'na bir ödül takdim etmekten mutluluk duymuştuk. Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubumuzun faaliyetleri sonucunda yeni sivil toplum kuruluşları da TKYD koordinasyonunda benzer sürece girdiler. Umut ediyoruz ki gelecek yıl düzenlenecek törende sivil toplum kuruluşları kategorisinde de keyifli bir rekabet yaşanacaktır."

Zorlu, bu yıl altıncısı düzenlenen ödül töreninde sahnede yer alacak kuruluşların çalışan ve yöneticilerini tebrik etti.

Önceki dönemlerde TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevini yürüten isimlerin bugün ödül alan kuruluşların liderleri olarak aralarında yer aldığını aktaran Zorlu, bunun da 6. Kurumsal Yönetim Ödülleri törenini daha da özel hale getirdiğini dile getirdi.

"Bu bir yandan Kurumsal Yönetim anlayışını yaymak için bir araya gelen bizlerin, kendi kuruluşlarımızda da bu konuda üstlendiğimiz liderliğin ve inancın çok güzel bir göstergesi" diyen Zorlu, katılımcıları Türkiye açısından kritik öneme sahip bu konuda daha yakın çalışmaya, yönetim kurulunda, çalışma gruplarında görev almaya ve böylesine iyi örnekler oluşmasında liderlik etmeye davet etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Doğuş Otomotiv İzocam Sütaş Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title