Haberler

'Kurban' Alevlendi, Mehmetçik Vakfı Başkanı Hapse Girdi

Kurban Bağışı Kesim İhalelerinde Yolsuzluk Yapıldığı İddiasıyla Gözaltına Alındıktan Sonra Mahkemece Serbest Bırakılan, Ardından Haklarında Yakalama Kararı Çıkarılan 11 Kişiden 5'i Dün Ankara Adliyesi'ne Gelerek Nöbetçi Savcılığa Teslim Oldu. Aralarında Mehmetçik Vakfı Genel Başkanı Salih Güloğlu'nun da Bulunduğu 4 Kişi Daha Sonra Çıkarıldıkları Mahkemece Tutuklandı.

Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan, ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 11 kişiden 5’i dün Ankara Adliyesi’ne gelerek nöbetçi savcılığa teslim oldu. Aralarında Mehmetçik Vakfı Genel Başkanı Salih Güloğlu’nun da bulunduğu 4 kişi daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz’ün mahkemeye sevk ettiği 5 kişiden Murat Ünver serbest bırakılırken, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Cengiz Baştuğhan, Akif Emre Yalçınkaya ve Arif Uzun’un tutuklanmasına karar verildi. Polis; LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ile Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz’u ev ve iş yerlerinde bulamayınca tutanakla nöbetçi savcılığa bilgi verdi. Yakalanamayan 6 şüphelinin tutuklama kararına itiraz ettikleri ve çıkacak sonucu bekledikleri öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı’ndaki kurban yolsuzluğu iddialarıyla ilgili haberleri ihbar kabul ederek, inceleme için 2 müfettiş görevlendirdi. Vakıflar Yasası’na göre hırsızlık, nitelikli hırsızlık, yağma, nitelikli yağma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, rüşvet, sahtecilik, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık suçları ile devletin güvenliğine karşı işlenen suçların birinden mahkûm olanlar yönetici olamıyorlar. Vakıf yöneticisi seçildikten sonra bu suçlardan mahkûm olanların yöneticiliği de sona eriyor.

Ailemin üzünü kızartacak bir şey yapmadım

MEHMETÇİK Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, adliye çıkışında gazetecilere, “Kendimin ve ailemin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım. Böyle bir olaya adımızın karışmasından üzgünüz” diye seslendi. Soruşturmayı yürüten savcılar, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından daha önce serbest bırakılan 11 kişi hakkında ‘tutuklanmaları amacıyla yakalanmaları’ talebiyle Ankara 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesine başvurmuştu. İtirazı yerinde gören mahkeme, Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ile Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz’un da aralarında bulunduğu 11 kişinin ‘tutuklanmaları amacıyla yakalanmasına’ karar vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title