Haberler

Kocaeli'de Hayvancılık Sektörü Yüzde 60 Büyüdü

Kocaeli’de, hayvancılık sektöründeki destek ve çalışmalar, büyükbaş ile küçükbaş hayvan sayısında yüzde 60’a varan artış olmasını sağladı.

Kocaeli'de, hayvancılık sektöründeki destek ve çalışmalar, büyükbaş ile küçükbaş hayvan sayısında yüzde 60'a varan artış olmasını sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayvancılıkla ilgili hayata geçirdiği çalışmalarla birlikte devlet tarafından sağlanan birçok destek ve teşvik, Kocaeli'deki canlı hayvan sayısının artmasını sağladı. 2010 yılında 68 bin olan büyükbaş hayvan sayısı 2015 yılı itibari ile yaklaşık 133 bin olurken, 46 bin olan küçükbaş hayvan sayısı da 108 bine çıktı.

YÜZDE YÜZ ARTIŞ SAĞLANDI

Türkiye'de hayvan varlığı en yüksek sayısal değerlere 1960- 1980 yılları arasında ulaştı. 1980'li yıllarda ise bütün türlerde hayvan sayısı hızla eğilimi gösterdi. Kocaeli'nde de o yıllarda görülen düşüşün ardından, 2000'li yıllarda hayvan sayısı artmaya başladı. İvme kazanan hayvancılık sayısındaki artış, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde sürdürdüğü çalışmalar ve özellikle devlet desteklemeleri, teşvikleri sayesinde gerçekleşti. Öyle ki, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sayısında yüzde yüzün üzerinde artış sağlandı.

BİLİMSEL VE TEORİK BİLGİLER

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'ndeki hayvancılık faaliyetlerine Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü bünyesinde katkı sağlıyor. Bu kapsamda Kocaeli genelinde faaliyet gösteren çiftçilere, hayvancılık kredilerinin alınması, modern hayvancılık tesis projelerinin hayata geçirilmesi, ilimiz şartlarına uygun verimli hayvan ırklarının seçimi gibi birçok konuda çalışmalar yapılıyor. Bilimsel ve teorik yöndeki çalışmalar ile hayvancılık sektöründeki değişimin önünü açılıyor.

BÜYÜK İŞLETMELERİN ÖNÜ AÇILDI

Değişimin önünün açılması ile birlikte hayvancılığın gelişimini engelleyen kapalı imar alanının da değişmesi sağlandı. 2011 yılında 750 metre kare olan tarımsal işletmelerin kapalı alan imar şartı, hazırlanan hayvan barınakları raporu ile Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından arazinin yüzde 35'i şeklinde değiştirildi. Yapılan değişiklik sonrası büyük ve modern hayvancılık işletmeleri kurulmaya başlandı.

KOOPERATİFLEŞME ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatifleşme konusunda hayata geçirdiği öncü çalışmaları ile çiftçilerin birlikler oluşturmaları sağlandı. Böylece emek ve ürünün gerçek değerinin bulunması ve dayanışma içinde bir çalışma ortamı sağlandı. Öte yandan, hayvan ölümlerine yol açan hastalıklara karşı yapılacak önlemlerin aktarıldığı, verimin artırılmasının amaçlandığı eğitim ve ziyaretler gerçekleştiriliyor. Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin sayesinde yürütülen eğitimler ile çiftçilere yeni bilgiler sunularak hayvancılık faaliyetlerinin kalitesi de arttırılıyor.

İVME KAZANDI

Manda ve hindi yetiştiriciliği destekleme projeleri, arıcılık çalışmaları gibi birçok farklı çalışmalar yürütüldüğü hizmetler ile 2010 yılında 68 bin olan büyükbaş hayvan sayısı 2015 yılı sonu itibari ile 133 bin sayısına ulaştı. Yüzde yüze yakın artışın sağlandığı büyükbaş hayvancılıktaki artış, küçükbaş hayvancılık sayısında da görüldü. Yine 2010'da 46 bin olan küçükbaş hayvan sayısı yaklaşık yüzde 110 artarak 108 bin sayısına ulaştı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title