Haberler

Kabine toplantısı sona erdi! Masada milyonları ilgilendiren konu başlıkları var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 20 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Ana gündem maddelerinin ekonomi ağırlıklı olduğu toplantıda, ÖTV düzenlemesi sonrası piyasadaki son durum, memurların toplu sözleşmesi ve enflasyonla mücadele gibi konuların ele alınması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine'yi topladı. Beştepe'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, saat 15.50'de başladı. Ekonomi ağırlıklı konuların ele alınmasının beklendiği toplantı 3 saat 20 dakika sürdü.

KÖRFEZ TURU VE TAHIL ANLAŞMASI

Körfez ziyareti sonrası ilk kabine toplantısında, imzalanan 18 anlaşmanın yanı sıra Türkiye'ye yapılması beklenen yatırımlar ele alınacak. Dış politikadaki bir diğer gelişme olan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan Rusya'nın çekilmesi, Kabine'de kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Krizin çözümü için atılabilecek adımlar görüşülecek.

ÖTV DÜZENLEMESİNİN ARDINDAN PİYASADA SON DURUM

Ötv düzenlemesinin ardından piyasalardaki son durum da masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın iş dünyasıyla görüşmesinden sonra kararlaştırılan orta vadeli plana dair hazırlıklarda gelinen son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele, fahiş kira artışlarını önlemek için alınması planlanan tedbirler kabinede görüşülmesi beklenen diğer başlıklar arasında.

TOPLU SÖZLEŞME HAZIRLIĞI

Toplantıda ayrıca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları da ele alınacak. 7. dönem kamu toplu sözleşme sürecine ilişkin hazırlıklar değerlendirilecek.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Ankara, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları yakından takip ediyor. Provokasyonlara karşı atılabilecek diplomatik adımlar Kabine'de görüşülecek. Öte yandan İsveç'in NATO üyelik sürecinin tamamlanabilmesi için kararın Meclis'ten geçmesi gerekiyor. 1 Ekim'de başlayacak yasama yılı öncesinde yaşananların İsveç'in NATO üyelik sürecine etkilerine de bir parantez açılacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan 20 Dakika Ekonomi Kabine ÖTV Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Nevzat Grgn:

Ne açıklama yaparsa yapsın,ben gariban bir vatandaş olarak benim yararima olan bir şey yoktur. Bu kadar zam furyası ile gelde kafayı yeme.

78
6
yanıtYanıtla
Kasım Öksüz:

REİSİM İSTANBUL'U GERİ ALIN, MAHVOLDUK BUNLARIN YÖNETİMİNDE. PARAMIZI PUL ETTİLER, EKMEK OLDU 8 TL, SÜT OLDU 40 TL.. ULAŞIMLAR ÇÖKTÜ 1 KM YOL OLDU 10 DAKİKA. YAZIK BİZE.

12
71
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Dolar oldu 30 TL. hep İmamoğlu yüzünden.

yanıt3
yanıt1
Temel Temel:

Ohhh Ohhhh daha iyi günleriniz hele dolar 35 i mazot 40 görsün. Dik dur eğilme. devammmmmmm

yanıt4
yanıt1
Muhittin Cem:

Hiç birşey çıkmaz boşuna umutlanmayın

63
6
yanıtYanıtla
mekanci1 genc:

Peki kit lere kadro niye yok neden söz verildi madem verilmicekti kac senedir bekliyoruz daha cok beklicez demekki

7
6
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Toog hediye etmeye devam kararı çıkar arap şeyhlerine.

13
0
yanıtYanıtla
CagEI o:

Belediye çalışanları kadro bekiyor sözler tutulmadı yine kandirildik

5
8
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Deprem için paraya ihtiyaç vardır doğrudur, para için bazı ek tedbirler olabilir ama akaryakıta ve enerjiye yapılan ilave zam enflasyonu daha da azdıracak, inşallah bunlara yapılan zamlar geri alınır

12
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

İtibardan fedakarlık olmaz. Devam

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title