Haberler

İstanbul Trafiğine İlginç Çözüm

Güncelleme:

Bilişim devleri, İstanbul trafiğine el attı. Trafiği çözmek için son çare; adımlarımızı takip edecekler!

İstanbul trafiğinin çözümü, bizim adımlarımızda! IBM Türk ve Vodafone Türkiye, Ulaşım A.Ş.'yle birlikte ilginç bir yöntem geliştiriyor. Trafiği önceden öngörebilmek için yolculuk alışkanlıklarımız kaydedilecek.

YOLCULARIN HAREKETLERİ ANLIK TAKİP EDİLECEK

"İstanbul Hareket Halinde" adlı projeyle İstanbulluların yolculuk alışkanlıklarının haritasını çıkarılarak yoğunluk, güzergah ve zaman dilimlerine göre trafik yeniden düzenlenecek.

IBM Genel Müdürü Michel Charouk, proje ile yolcuların ve hareketlerinin anlık olarak takip edilebileceğini söyledi.

TRAFİK NEREDE SIKIŞACAK; BİLECEĞİZ

İstanbulluların hangi yerlerde, hangi ulaşım araçlarını kullandıklarının daha gerçek zamanlı olarak gözlemlenebileceğini kaydeden Charouk, ''İlk defa trafik nerede sıkışacak; önceden öngörülebilecek'' diye konuştu.

DÜNYADA 5 YERDE UYGULANIYOR, EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL

Benzer projeyi, dünyanın beş ülkesinde yürüttüklerini kaydeden Charouk, aralarında boyut ve ölçek açısından en büyüğünün, İstanbul projesi olduğunu söyledi.

Projenin Ekim 2011'de başlayan hareket verileri analizi aşaması, İstanbulluların seyahat başlangıç-bitiş noktaları geliştirilerek Ulaşım AŞ.'ye teslim edildi. Bu verilerin, toplu ulaşımı optimize etmek için Ulaşım A.Ş. tarafından işlenmesi ve İBB'nin rota ve elektronik kart verileriyle eşleştirilecek.

Eskiden 400-450 bölgeye bakılırken yeni sistemle 3000-3500 bölgeye bakılacağını söyleyen İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız, ''Projenin devreye alınmasından itibaren vatandaş rahatlığı hissetmeye başlayacak'' diye konuştu.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title