Haberler

İstanbul: Coca-cola İçecek ile Efes Sınai Holding Birleşiyor

Coca-cola İçecek ile Efes Sınai Holding Birleşiyor. Birleşme Sonrasında Coca Cola'nın Sermayesi 255.3 Milyon YTL'ye Çıkacak.

Coca-Cola İçecek ile Efes Sınai Holding birleşiyor. Birleşme sonrasında Coca Cola'nın sermayesi 255.3 milyon YTL'ye çıkacak.

Coca-Cola İçecek A.Ş. tarafından Borsa Başkanlığı'na gönderilen açıklamada, birleşmeye ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

"Şirketimizin Yönetim Kurulu Toplantısında Türk Ticaret Kanunu'nun 330/II maddesi doğrultusunda; Şirketimizin ('CCİ'), Efes Sınai Yatırım Holding A.Ş. ('Efes Sınai') ile, Türk Ticaret Kanunu'nun 451. Maddesi ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 17, 18, 19, 20. Maddeleri ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri uyarınca tüm aktifleri, pasifleri, hakları ve vecibeleriyle birlikte külliyen devralma yoluyla birleşmesini teminen; 1.İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2006/802 D. İş sayılı dosyasında yapılan bilirkişi incelemesinde, gerek özvarlık yöntemi ve gerekse yeniden yapılanma işlem değerleri yöntemine göre birleşme ve değiştirme oranlarının, birleşme nedeniyle devralan CCİ'de yapılacak sermaye artış miktarının ve arttırım tutarının hesaplama esasları tespit edilmiştir. Şirketimizce bu yöntemlerle ve bulunan değerlerden; birleşecek şirketlerin daha önceki Yönetim Kurulu Kararları ve Efes Sınai'nin Özel Durum Açıklaması aracılığıyla kamuya duyurulan birleşme esaslarına göre önce CCİ'nin Efes Sınai'nin bir kısım hisselerini satın almış olması ve birleşecek şirketlerin hisselerinin o tarihlerden bu yana kamuya duyurulan bu bilgilere göre işlem görmekte olmaları, bu nedenlerle söz konusu yöntemin birleşerek şirketlerin hisse sahipleri açısından daha tutarlı bir yöntem olacağı göz önünde tutularak, yapılacak birleşmede yeniden yapılanma işlem değerleri yönteminin esas alınmasına, 2. Yeniden yapılanma işlem değerleri yöntemine göre CCİ ve Efes Sınai hisselerinin birleşme oranının yüzde 97.7514 ve değiştirme oranının 1.73839 olmasına, CCİ sermayesinin 5.741.370 YTL tutarında arttırılarak 249.589.770 YTL'den 255.331.140 YTL'na çıkartılmasına, bu doğrultuda sermaye artırımı için CCİ Ana Sözleşmesinin ilgili 6. ve 7. maddelerinin ekli şekilde tadiline, 3. Ekli Ana Sözleşme Tadil Metninin, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının alınmasını takiben Genel Kurulumuzun onayına sunulmasına, 4. Birleşme ile ilgili diğer tüm işlemlerin yürütülmesi konularında şirketimizin yönetiminin yetkili kılınmasına karar verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title