Haberler

İpek Medya'ya Desteğe Giden Demirtaş: İnanılır Gibi Değil

Güncelleme:

Kayyum ataması yapılan Kanaltürk ve Bugün'e desteğe giden Demirtaş, kayyumun giremediği ana kumanda odasından seslendi: Hükümetin medyaya mafyavari davranması inanılır gibi değil.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanması sonrası polisin kapılarını kırarak binasına giriş yaptığı İpek Medya Grubu'na destek olmak için Kanaltürk ve Bugün TV binasını ziyaret etti. Kayyumun giremediği ana kumanda odasında soruları yanıtlayan Demirtaş, direnişe desteklerinin devam edeceğini belirtti.

"HOŞ BULAMADIK MALESEF"

Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, "Hoş bulamadık maalesef. Herhalde sayısı binlerle ifade edilebilecek bir polis yığınağı var. AKP Türkiye'sinde bu görüntüler o kadar uzun yıllar tekrar tekrar kamuoyuna geldi ki bizi şaşırtmadı maaalesef. Bir hükümetin medya mensuplarına mafyavari davranması inanılır gibi değil" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Hoş bulamadık ne yazık ki, birkaç sokağa dolaşarak ulaştık. Binlerle ifade edilecek polis yığınağı var. Şaşırdık mı hayır, şok olduk mu hayır. AKP Türkiye'sinde bu görüntüler o kadar uzun yıllardır tekrar tekrar kamuoyunun önüne geldi ki bizi çok şaşıtmadı. Fakat çok üzücü tabii.

"İNANILIR GİBİ DEĞİL"

Canlı yayın esnasında medya mensuplarına mafyavari, nobranca, toplumun gözünün içine baka baka devletin, hükümetin suç örgütü gibi davranması inanılır gibi değil. Türkiye zaten kurumsallaşmış bir demokrasiye sahip değildi ama talep vardı. Sıfır sorun beklentisinde değildik ama sorunlarımızı hukuk içinde çözebiliriz diye bir inanç vardı son yıllarda. O pratiği tümüyle kaldıran bir hükümet var karşımızda. Yargı yanlış kararlar da alabilir ama bunu uygularken zorbalıkla uygulamakla çalışmak suçun ve mağduriyetin katmerlenmesine yol açıyor. Kayyum atanmasının gaspa dönüşmesi, polisin kabloları kesmesi hiçbir yasada yok. Kayyumu atarsın, mahkeme geçici bir süre yönetici atar. Gazlamak, coplamak, kablo kesmek, mafyavari, çetevari usüllerdir.

"SEÇİM GÜNÜ PLANINIZ MI VAR?"

Toplumun haber alma hakkına çok ciddi bir saldırıdır. Mağdur olan sadece İpek Medya değil, toplumun tamamı haber alma hakkının engellenmesiyle karşı karşıya. İnsanların düşüncesini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, tam da buna saygı duymaktır demokrasi. Öte yandan bunun bir büyük gövde gösterisine dönüştürülmesi, polis gücüyle yapılması zorba güce dayalı bir hükümet anlayışının dışa vurumudur. Seçime birkaç gün kala, şaibeleri daha da artırmaktır. Seçim günü yapılacak yayınlarla ilgili bir tereddütünüz mü var, planınız mı var sorusu akla geliyor.

Toplumun vicdanı olan büyük kesimi hukukun, adaletin yanındadır. Adalet herkese lazımdır, amasız, ancaksızdır. Herkesin bu haksızlığa karşı durması lazım."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Selahattin Demirtaş İpek Holding Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (254)

tose:

Parelel PKK dayanışmasının kanıtı. !!!!!!!

24
58
yanıtYanıtla
...Erbaa...:

SELONUN KENDİNE HAYRİ YOK....

41
26
yanıtYanıtla
DadaşMobil-IOS:

Adam gibi adam Tayip Erdoğan

33
28
yanıtYanıtla
can TURKMobil-ANDROID:

herkes haddini bilmeli .VATANA IHANET EDILEMEZ.EDEN VARSA EDMIYECEK ARTIK

31
29
yanıtYanıtla
mardinli:

Zaten nerde fitne fesat orda selo demirtaş

30
28
yanıtYanıtla
...Erbaa...:

YEMİN OLSUN SELO VE EKİBİ HAİNDİR KALLESTİR.....

40
13
yanıtYanıtla
iyi adam Mobil-ANDROID:

bu akp nin son çırpınışları

46
6
yanıtYanıtla
İst:

PKK nin diyecektin oy için etek sallamadiginizkapi yok

yanıt1
yanıt1
samsun:

HDP haddini aşmıştır .ölümlerin tek sorumlusu dur

27
24
yanıtYanıtla
adalıMobil-ANDROID:

pkk paralel dayanışması

28
20
yanıtYanıtla
Tüm 254 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title