Haberler

HÜRSİAD: Afrika Pazarına Açıldık

Güncelleme:

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıcı, kendilerine bağlı işadamlarının Afrika ülkelerine açıldığını söyledi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıcı, kendilerine bağlı işadamlarının Afrika ülkelerine açıldığını söyledi Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıcı, kendilerine bağlı işadamlarının Afrika ülkelerine açıldığını söyledi. Sarıcı, "Afrika ülkeleri nüfus ve stratejik açıdan önemli özelliklere sahip olmasına rağmen üretim kapasitesi düşüktür. Bu bakımdan Türk firmalarının Afrika pazarından büyük pay alması kaçınılmazdır" dedi.

HÜRSİAD Başkanı Sarıcı yaptığı yazılı açıklamada, bazı Arap ülkeleri ile para birimi Euro olan Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan sıkıntıların, Türk firmalarının ticari rotasının değişmesine neden olduğunu söyledi. Kendilerine bağlı işadamlarının Afrika ülkelerine açıldığını söyleyen Sarıcı, Ortadoğu'da yaşanan iç karışıklık ile bazı Avrupa ülkelerindeki ekonomik krizlerin, Türk işadamlarını Afrika ülkelerine yönelmesine yol açtığını ifade etti. Sarıcı şunları kaydetti:

"Türk firmaları, son derece bakir bir pazara sahip olan Afrika ülkelerinde çok önemli ticari anlaşmalara imza atıyor. Nüfusu fazla, doğal kaynakları zengin ve arazileri geniş olan Afrika ülkeleri, gelecekte dünya ekonomisinde önemli yer tutacak. Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında ekonomik ve ticari işbirliğinin etkili bir şekilde geliştirilmesi Türk ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak. Afrika ülkeleri nüfus ve stratejik açıdan önemli özelliklere sahip olmasına rağmen üretim kapasitesi düşüktür. Bu bakımdan Türk firmalarının Afrika pazarından büyük pay alması kaçınılmazdır."

-YURTDIŞI GEZİLERİ ARTTI-

Afrika ülkelerinin hemen her alanda ihtiyacını, dış ülkelerden karşıladığına işaret eden HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sarıcı, "Bu anlamda Türkiye'nin bölgede varlığı büyük önem taşırken, Afrika pazarını keşfeden Türk firma sayısı da her geçen gün artıyor. Dernek olarak biz de daha fazla üyemizin bu pazara dahil olması için çaba harcıyor, işadamlarımıza yönelik yoğun yurtdışı gezi programları organize ediyoruz" dedi.

Afrika ile Türkiye ilişkilerinin daha çok geliştirilmesi gerektiğine işaret eden, Yusuf Sarıcı şunları kaydetti:

"Afrika ülkelerinin ekonomik faaliyetlerinin yeterli düzeyde olmaması, alt ve üstyapı sorunlarının had sahaya ulaşması nedeniyle bu ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek, yatırımlara teşvik ederek uzun vadeli çalışmalar içersinde olmak Türkiye ekonomisini de olumlu etkileyecektir. Afrika ülkelerinde inşaattan tekstile, tarımdan gıdaya kadar hemen her sektörde yapacağımız yatırımlar, bu ülkelerdeki sektörleri de canlandıracaktır."

- Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Afrika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title