Haberler

Hükümet, 2.5 Artı 2.5'ten Şaşmadı

Hükümet, Dünkü Görüşmede Yüzde 2.5+2.5'lik Son Teklifinden Başka Teklifte Bulunmadı.

Hükümet, Uzlaştırma Kurulu’nun memur maaşlarına 2010’un ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 4’er zam yapılması yönünde aldığı karara uymadı; dünkü görüşmede yüzde 2.5+2.5’lik son teklifinden başka teklifte de bulunmadı.

Uzlaştırma Kurulu kararının değerlendirildiği Başbakanlık’taki son toplantıya memurlar adına, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonları katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantı öncesinde “Bakan Yazıcı’nın ‘Artıracak bir şey yok’ açıklaması sağlıklı değil. 1 kuruşluk bile artış yapılmayacaksa görüşme 1 dakika sürer” dedi. Ancak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın toplu görüşme sürecini bitirirken, ‘toplantının mevzuat gereği yapıldığını’ ifade edip ‘daha önce sundukları teklifin arkasında olduklarını, bu oranın üzerine çıkamayacaklarını’ bildirmesi memur sendikalarını kızdırdı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bütün iyi niyetli çabalarına rağmen hükümetin bu çabaları karşılıksız bıraktığını belirtip, “Bundan sonra siyasi iradenin ‘anladığı dilden’ konuşmaya karar verdik. Bütün kamu kurumlarının önü artık eylem alanıdır. Bunun sonuçlarını düşünmesi gereken, Başbakan Erdoğan ve siyasi iktidar” dedi.

Geçmiş yıllardaki mutabakat metinlerinin gereğinin de yapılmadığını ileri süren Akyıldız, bu gerekçeyle Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Dar ve sabit gelirlileri, acıklayacakları eylemleri desteklemeye çağıran Bircan Akyıldız, şöyle devam etti: “Çok ciddi ve radikal bir takım eylemlerle kamuoyu, siyasi irade karşı karşıya kalacak. Uzlaştırma Kurulu kararlarını kabul ettik, ancak iktidar yüzde 2,5-2,5’lik zamma ilave yapmadı. Başbakan ile 7 yıldır ben 1 kere görüşebildim. Soruyorum; ne yapabiliriz! Yalvarmamız mı gerekiyor? Yalvarmayacağız, bundan sonra siyasi iradenin anlayabileceği dilden konuşmaya karar verdik.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title