Haberler

Henkel, 2014 Yılı Hedeflerini Onayladı.

Güncelleme:

Henkel, zorlu piyasa koşullarına rağmen üçüncü çeyrekte yüksek performans gösterdi


Satışlar %1,2 artış ile 4 milyar 236 milyon Euro'ya ulaştı. (Organik olarak %2,3 artış)
Faaliyet karı: %3,1 artış ile 693 milyon Euro
Düzeltilmiş vergi öncesi kar marjı: %0,3 artış ile %16,4
Düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına kazanç: %6,4 artış ile 1.17 Euro
Gelişmekte olan piyasalarda güçlü organik büyüme: +%6,7

Düsseldorf – Henkel CEO'su Kasper Rorsted konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Henkel, zorlu piyasa koşullarına rağmen 2014 yılının üçüncü çeyreğinde sağlam bir performans sergiledi. Tüm iş birimlerimizde organik büyümeyi artırdık ve karlılığımızı geliştirdik." şeklinde konuştu. Kasper Rorsted "Güçlü organik büyüme ile gelişmekte olan piyasalar bir kez daha ortalamanın üzerinde bir büyüme gösterdi. Üçüncü çeyrekte Bergquist şirketinin satın alınması, Yapıştırıcı Teknolojilerinin lider konumunu daha da geliştirecektir. Bu yıl içerisinde ürün portföyümüzü daha da genişletmek için her üç iş birimimize yaklaşık 1,7 milyar Euro yatırım yaptık." dedi.

Mali yılın geri kalanına yönelik olarak piyasa koşulları üzerine de açıklamalarda bulunan Rorsted: "Rusya ve Ukrayna arasında süregelen bir çatışmaya ve Orta Doğu'da hakim olan siyasi karışıklıklara şahit oluyoruz. Genel olarak ekonomik görünüm her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu zorlu piyasa koşulları altında ataklık ve esneklik, temel başarı faktörleri. Bu nedenle yapılarımızı sadeleştirmeye ve düzenlemeye devam edeceğiz." sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

2014 yılı tahminleri:
Rorsted, Henkel'in 2014 yılına ilişkin tahminlerini de şu sözlerle açıkladı: "Yüzde 3 ile 5 arasında bir organik büyüme beklemeye devam ediyoruz. Düzeltilmiş vergi öncesi kar marjına yönelik desteğimizi artırdık ve %16,0'nın hafif altında olacak şekilde bir artış öngörüyoruz. Düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına kazançta ise yüksek tek haneli rakamlarda bir artış beklemeye devam ediyoruz."

2014 yılının üçüncü çeyreğinde satış ve karlılık:
2014 yılının üçüncü çeyreğinde satışlar, bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla %1,2 oranında artarak, 4 milyar236 milyon Euro'ya ulaştı. Döviz etkisinin %2,2 oranındaki olumsuz etkisinden arındırılan satışlar %3,4 yükseldi. Döviz ve satın alma/elden çıkarma gibi faktörlerden arındırılmış organik büyüme ise %2,3 oranında arttı.

Çamaşır ve Ev Bakımı iş birimi, %3,5 oranında sağlam bir organik büyüme gerçekleştirdi. Beauty Care iş birimi, %0,8 organik büyüme gerçekleştirdi. Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi ise %2,7 oranında sağlam bir organik büyüme gerçekleştirdi. Tek seferlik gelir, gider ve yeniden yapılandırma masraflarını içeren düzeltilmiş faaliyet karı %3,1 artarak 672 milyon Euro'dan 693 milyon Euro'ya yükseldi.

Düzeltilmiş satış kazancı %0,3 artış ile %16,4'e ulaştı. Raporlanan satış kazancı , bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen %15,5 oranına kıyasla %14,2 oldu.


Yılın üçüncü çeyreğine yönelik net gelir, bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde 469 milyon Euro iken 450 milyon Euro'ya ulaştı. Azınlık paylarına yönelik 10 milyon Euro düşürüldükten sonra net gelir 440 milyon Euro (bir önceki yılın üçüncü çeyreğindeki tutar: 458 Milyon Euro) oldu. Azınlık payları çıkarıldıktan sonra üçüncü çeyreğe yönelik düzeltilmiş net gelir %6,7 arttı ve 476 milyon Euro'dan 508 milyon Euro'ya ulaştı. İmtiyazlı hisse senedi başına kazanç, bir önceki yılın üçüncü çeyreğindeki 1.06 Euro iken 1.01 Euro oldu. Değişim etkisinden arındırıldıktan sonra hisse senedi başına kazanç %6,4 oranında artış ile 1.10 Euro'dan 1.17 Euro'ya yükseldi.

Net işletme sermayesinin satışlara oranı, geçen yıl aynı dönemde elde edilen %4,5 değerine oranla %5,6 oldu. 30 Eylül 2014 tarihinden itibaren Henkel, 740 milyon Euro değerinde net bir finansal pozisyon sergilemiş olmakla birlikte yıllık bazda 255 milyon Euro tutarında artışa imza attı.

Ocak – Eylül 2014 dönemi performansı:

Döviz hareketlerinden olumsuz olarak etkilenen 2014 yılının ilk dokuz ayındaki satışlar, toplamda 12 milyar 302 milyon Euro ile bir önceki yılın aynı döneminde elde edilen rakamın %1,6 altında gerçekleşti. Ancak satışlar, organik olarak %3,3 oranında arttığından bu rakam, tüm iş birimlerinin katkısıyla elde edilen güçlü performansa işaret ediyor. Düzeltilmiş faaliyet karı %2,8 oranında artış göstererek 1 milyar932 milyon Euro'dan 1 milyar986 Milyon Euro'ya yükseldi. Düzeltilmiş satış kazancı (vergi öncesi kar marjı) ise %15,5'ten %16,1'e Yükseldi. Bu başarılı artışta da tüm iş birimlerinin katkısı oldu.

İlk dokuz aylık düzeltilmiş net gelir(azınlık payları düşürüldükten sonra), %7,8 oranında artış göstererek 1 milyar 354 milyon Euro'dan 1 milyar 459 milyon Euro'ya yükseldi. 3.37 Euro ile düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına kazanç %7,7 oranı ile bir önceki yıla ait rakamın üzerinde gerçekleşti.

İş birimlerinin 2014 yılı üçüncü çeyrek performansı:

Çamaşır ve Ev Bakımı iş birimi, güçlü organik büyüme ile karlı büyümeye devam etti ve üçüncü çeyrekte düzeltilmiş satış kazancında güçlü bir gelişme kaydedildi. Nominal olarak satışlar yılık bazda %1,8 oranında artarak 1 milyar167 milyon Euro'dan 1 milyar188 milyon Euro'ya yükseldi.

Düzeltilmiş faaliyet karı %7,4 artış ile 200 milyon Euro oldu. Düzeltilmiş satış kazancı 2013 yılının üçüncü çeyreğinde %15,9'dan %16,8'e yükseldi. Raporlanan faaliyet karı önceki yılın çeyreğinde 185 milyon Euro iken bu yıl 171 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Beauty Care iş birimi, pozitif organik büyüme ve yılın üçüncü çeyreğindeki düzeltilmiş satış kazancındaki artış ile sürdürülebilir büyümesine devam etti. Nominal olarak satışlar % 3,6 artış ile 886 milyon Euro'dan 918 milyon Euro'ya yükseldi.

Düzeltilmiş faaliyet karı % 5,9 artış ile yıllık 140 milyon Euro'ya ulaştı. Düzeltilmiş satış kazancı 0,3 puan artış ile %15,2 olarak gerçekleşti. Raporlanan faaliyet karı, önceki yılın üçüncü çeyreğinde 122 milyon Euro iken bu yıl 98 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi, yılın üçüncü çeyreğinde bir kez daha güçlü bir organik büyüme sergiledi. Nominal olarak, satışlar % 0,3 artış ile 2 milyar 100 milyon Euro'ya yükseldi.

373 milyon Euro ile düzeltilmiş faaliyet karı önceki yılın çeyreğinin yüksek seviyelerini yakaladı. %17,8'de düzeltilmiş satış kazancı aynı zamanda önceki yıl çeyreğinin yüksek seviyelerinde gerçekleşti. Bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde 365 milyon Euro olarak raporlanan faaliyet karı bu yıl 354 milyon Euro olarak gerçekleşti.

2014 yılının üçüncü çeyreğinde bölgesel performans

Batı Avrupa bölgesinde organik büyüme son derece rekabetçi olan pazar ortamında, yılın üçüncü çeyreği itibarıyla %0,2 oranında arttı. Almanya'daki üstün büyüme performansı bu artışa katkı sağladı. Genel olarak Henkel, Batı Avrupa'da 1 milyar 423 milyon Euro tutarında satış gerçekleştirdi. Doğu Avrupa'da satışlar, zor piyasa şartlarında 3,1 oranında organik olarak büyüdü. Siyasi gerginliğe rağmen, Rusya'da Henkel'in iş birimleri büyümeye ortalamanın üstünde bir katkı sağladı. Bununla birlikte, Ukrayna'daki satışlar geriledi. Toplamda Doğu Avrupa 792 milyon Euro gelir elde etti. Afrika/ Orta Doğu'daki pazar bazı ülkelerde politik ve sosyal huzursuzluktan etkilenmeye devam etti. Buna rağmen, tekrar çift haneli artış rakamlarına ulaşan Henkel, bölgede %14,9 oranında organik bir büyüme gerçekleştirdi. Afrika / Orta Doğu bölgesinde toplam satış, 255 milyondan 279 milyon Euro'ya kadar yükseldi.

Kuzey Amerika bölgesinde, organik büyüme %3,7 oranında azaldı. Bu bölgedeki tüketici ürünleri alanında süreklilik gösteren yoğun tanıtım rekabetinden olumsuz etkilendi. Toplam satışlar 755 milyon Euro olarak gerçekleşti. Latin Amerika'da, organik büyüme %1,5 oranında arttı. Meksika'da ortaya konulan büyüme, zayıf ekonomik kalkınma nedeniyle Brezilya'da görülen düşük satış oranlarını telafi etti. Latin Amerika'daki toplam satışlar, 266 milyon Euro'ya ulaştı. Asya Pasifik'te satışlar organik olarak %9,7 oranında büyüme gösterdi. Bu çok güçlü performans, özellikle Hindistan ve Çin'deki çift haneli artışın etkisiyle gerçekleşti. Bölgedeki toplam satışlar, 631 milyondan 691 milyon Euro'ya yükseldi.

Doğu Avrupa, Afrika / Orta Doğu, Latin Amerika ve Asya'daki (Japonya hariç) gelişmekte olan pazarlarda, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde üç iş biriminin gerçekleştirdiği %6,7 oranında organik büyümeyle bir kez daha ilerleme sağlandı. 1 milyar 914 Euro değerindeki toplam satışlar ile gelişmekte olan pazarlardan elde edilen gelir , önceki yılın üçüncü çeyreğinin seviyesine eş şekilde %45 olarak gerçekleşti.

Henkel Grubu 2014 yılı genel görünümü:
Henkel, 2014 mali yılı içinde %3 ile %5 oranında organik büyüme beklemeye devam ediyor. Henkel, Çamaşır & Ev Bakım ve Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimlerinde de bu aralıkta büyüme bekliyor. Beauty Care iş biriminde yaklaşık %2 organik büyüme bekleniyor. Henkel, 2016 stratejisi doğrultusunda, gelişmekte olan pazarlardaki satış payında hafif bir yükseliş bekliyor. Henkel düzeltilmiş satış gelirine (vergi öncesi kar marjı) ilişkin kılavuzunu detaylı şekilde belirlemiş durumda. 2013 yılı rakamları ile kıyaslandığında, Henkel şu anda %16,0'nın (öncesinde: yaklaşık %15,5) hafif altında bir artış bekliyor. Daha önce olduğu gibi, Henkel düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına kazançta yüksek tek haneli bir artış ön görüyor.
Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2013 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro'luk satış ve 2,5 milyar Euro'luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Orta Doğu Henkel Ekonomi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title