Haberler

Hafize Gaye Erkan'ın istifasına Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası açıklama yaptı. Hafize Gaye Erkan'ın aldığı kararın tamamen şahsi ve kendi takdiri olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa kararı sonrası bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, açıklamasında " Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görevinden affını istediğini açıkladı. Gaye Erkan'ın kararı sonrası Bakan Şimşek'ten açıklama geldi.

Hafize Gaye Erkan'ın istifasına Bakan Şimşek'ten ilk yorumHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"HAFİZE GAYE ERKAN'IN ALDIĞI KARAR TAMAMEN ŞAHSİDİR VE KENDİ TAKDİRİDİR"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Hafize Gaye Erkan'ın istifasına Bakan Şimşek'ten ilk yorum

"YENİ ATANACAK BAŞKANA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Bakan Şimşek açıklamasının devamında, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Mehmet Şimşek Gaye Erkan Maliye Finans Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (29)

mardinli yiğit:

Mazot 44 lira Mehmet bey, 5 liraya düşürsene!

393
41
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Mehmet bey'in petrol kuyulari olsa gene 5 lira olmaz sen ne umud ediyon hemserim biz eskiden kacak petrol getirirdik irak tan artik o da yok yüksek adamlar ydpiyo bu isi artik

yanıt22
yanıt6
Hakan Celik:

filmin sonuna geldik

yanıt19
yanıt3
Merdan:

Yakında Şimşek'de yolcu.

320
55
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Sanmam. Onun işaret ettiği başkan göreve getirildi. Heterodoks koğuşlara pek bakmıyor , enflasyonu düşürecek , faizi indirecek , dövizi durduracak diye geldi , tek tabanca artık , gelsin vergileri, yeni vergiler,zamlar. Kamuda tasarruf mu , o da ne

yanıt8
yanıt3
Merdan:

Bence Kurum'da aday adaylıktan geri alınmalı. 6 Şubatta 130 canımızı kaybettık diyor.

186
75
yanıtYanıtla
Merdan:

Videoyu iyi izle koyun.

yanıt155
yanıt46
Hasan Yandik:

Merdan koyun sizsiniz, sizinkiler bir eleştiri yaptı mı o doğru oluyor sizin gibi koyunlara ve hiçte kızarmıyor suratları ve ve özür bile dilemiyorlar,sizin gibiler tepki vermediği için

yanıt36
yanıt38
Merdan:

Dolar 30.60 zamlara devam.

202
28
yanıtYanıtla
Senrey26:

dolar 10 lira olacak diyenler vatan hainidir diyenler yaksın kınayı.

yanıt35
yanıt2
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title