Haberler

Güler Sabancı Adana'da

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AB'ye Tam Üyelik Sürecinde Herkesin Çaba Göstermesi Gerektiğini Belirterek, Aksi Halde Türkiye'nin İstikrarlı Büyümesi ve Gelişmesinin Sağlanamayacağını Söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AB'ye tam üyelik sürecinde herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirterek, aksi halde Türkiye'nin istikrarlı büyümesi ve gelişmesinin sağlanamayacağını söyledi.

Sabancı, 9. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin açılışına katılmak üzere geldiği Adana'da, İş Kadınları Derneği'nce (İŞKAD) Hiltonsa'da düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, AB'ye üyelik sürecinin hükümetleri aştığını belirtti.

Uzun vadeli ve Türkiye'nin geleceğini etkileyecek bir projenin, siyasi hiçbir kuruluş veya sınıfın elinde tutulmaması ve oraya bırakılmaması gerektiğini ifade eden Sabancı, "AB'ye tam üyelik sürecinde hepimizin çaba göstermesi gerekir. Aksi halde, Türkiye'nin istikrarlı büyümesini ve gelişmesini sağlamamız mümkün olmaz. Bu anlamda, kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar olarak hepimizin görevi bulunmaktadır. Kadınlarımızın da, iş hayatına ve iş yüküne katkıda bulunması gerekir. Bu bizim için yaşam savaşı olmalı" dedi.

Sabancı Holding'e bağlı Adana'daki kuruluşlarda küçülmeye gidildiği şeklinde duyumların kendilerine de ulaştığını belirten Sabancı, Adana'da küçülmediklerini, yeniden yapılanmaya gittiklerini söyledi. Tekstil grubu olan Bossa'da yeniden yapılandıklarını vurgulayan Sabancı, günün şartlarına göre yeniden yapılanmak ve otomasyonu artırmak gerektiğini ifade etti.

Dünyada globalleşme yaşandığını, herkesin Çin'e üretim yapmaya gittiğini, böyle bir ortamda Adana'nın da bu değişimi yaşaması gerektiğini söyleyen sabancı, şunları söyledi:

"Biz tekstil grubunda yeniden yapılanırken, bir yandan da otomotiv ve enerji de büyüyoruz. Tufanbeyli'de kömür havzası satın aldık. Temmuz ayında da burada büyük bir santralın temelini atacağız. Seyhan Nehri üzerinde yenilenebilir enerji lisansları da aldık. İşimiz, gitmek istediğimiz yer nereyse, bizi oraya götürüyor. Ama tabii ki doğduğumuz ve büyüdüğümüz toprakları unutmuyoruz. Bu bir kültür meselesi. Sabancı olarak böyle bir kültürümüz var. Adana'yı unutmamız mümkün değil."

(MUH-AB-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title