Haberler

Gto'dan Serbest Ticaret Anlaşması Uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası (Gto) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Suriye ile Türkiye Arasında İmzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın Yürürlüğe Girmesinin Ardından Triko ve Hazır Giyim Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların Mağdur Olacağı Şeklindeki Endişelerin Yersiz Olduğunu Bildirdi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Suriye ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinin ardından triko ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların mağdur olacağı şeklindeki endişelerin yersiz olduğunu bildirdi.

Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak ve GTO'ya kayıtlı sektörlerin meclis ve meslek komite üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Aslan, konu ile ilgili olarak araştırma yapmak üzere Halep'e gönderilen inceleme heyetinin Gaziantep'e döndüğünü ve heyetin hazırladığı raporda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti. Aslan, "Gerekli inceleme ve araştırmalar yapılıyor. Esnafımızın mağduriyeti söz konusu değil. GTO, hazır giyim, trikotaj ve örme sanayi, tuhafiyeciler ile trikotajlar odalarından oluşan heyetimiz Suriye'nin Halep Kenti'nde gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş ve Hazır Giyim Fuarı'na katıldı. Yapılan incelemeler sonucunda şuan için esnafımızı zor duruma düşürecek bir durum söz konusu değil. Her şey kontrolümüz altında" dedi.

"Suriye pazarları açısından artılarımız daha fazla. Bu pazar kanalıyla diğer Ortadoğu pazarlarına açılmak mümkündür" diyen Başkan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülke ve kent olarak Suriye pazarı için elimize geçen avantajları iyi değerlendirmeliyiz. Suriye ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşması'ndan kaynaklanan triko ve hazır giyim sektörlerini sıkıntıya sokacak bir durum söz konusu değil. Yaptığımız araştırma ve incelemeler bunu gösteriyor. Firmalarımız, Gaziantep açısından büyük önem taşıyan Suriye pazarını iyi değerlendirmek ve dünya pazarlarında rakipleri ile rekabet etmek istiyorlarsa, mutlaka kaliteli üretim yapmalıdır. Özetle; firmalarımız A'dan Z'ye kendilerini yenilemeleri ve yeniliklere ayak uydurmaları halinde dünya pazarlarında rakipleri ile rekabet edebilirler."

(OÇ-ST-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title