Haberler

Fed Başkanı Bernanke'den Bu Yıl Varlık Alımlarının Azaltılabileceği Sinyali

Bernanke, ekonominin gelişme göstermeye devam etmesi halinde, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde, ayda 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını azaltmaya başlayabileceğini bildirdi

ABD Merkez Bankası ( Fed ) Başkanı Ben Bernanke, ekonominin gelişme göstermeye devam etmesi halinde, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde, ayda 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını azaltmaya başlayabileceğini söyledi.

Bernanke, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Varlık alımlarının azaltılıp azaltılmayacağına yönelik, piyasalarda oluşan meraka dair soruları yanıtlayan Bernanke, ekonominin gelişme göstermeye devam etmesi halinde, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde, ayda 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını azaltmaya başlayabileceğini belirtti.

Bu azaltmanın "ölçülü adımlar" şeklinde olabileceğini vurgulayan Bernanke,  bu noktada varlık alımlarının azaltılmasının, işsizlik oranlarının yüzde 7'e inmesine kadar süreceğini aktardı. Böylece işsizlik oranları yüzde 7'ye düştüğünde varlık alımlarının sona ereceğinin işaretini vermiş olan  Bernanke, bu seviyeye de gelecek yılın ortalarında ulaşılmasını bekliyor.

Bernanke, Fed'in varlık alımlarında herhangi bir azaltmaya gidilmesini, "bir sürücünün frene basmak yerine, gaz pedalından yavaş yavaş ayağını çekmesine" benzetti.

Ayrıca ekonominin bu yükseliş eğilimini kaybetmesi ya da toparlanmanın hızlanması durumunda da planlamada değişikliklere gidebileceklerini vurgulayan Bernanke, "Politikamızın önceden belirlenmiş bir yolu bulunmuyor ve gelen verilere ve görünümlere bağlı " dedi. - Washington DC

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title