Haberler

Fatih Dönmez: URAYSİM Projesi Eskişehir'e değer katacak

Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesi'nin Eskişehir'e değer katacağını ve şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunacağını belirtti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesine ilişkin, "Şehrimizin faydasına olacak, değer katacak her projenin takipçisiyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Dönmez'in, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ın şehre ziyaretinde düzenlenen toplantı sonrası açıklamada bulunduğu belirtildi.

Dönmez, URAYSİM projesinden vazgeçmediklerini, projenin Eskişehir'in uluslararası alanda tanınırlığını artıracağını kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Eskişehir'e yeni yatırımlar ve iş fırsatları geleceğini vurgulayan Dönmez, "Raylı sistemler sektörü, tedarik zinciri, bakım-onarım hizmetleri, danışmanlık ve eğitim gibi birçok alt sektöre de ivme kazandıracaktır. Proje, Eskişehir'i raylı sistemler konusunda bir eğitim merkezi haline getirecektir. Bu da Eskişehir'deki üniversitelerin ve meslek okullarının raylı sistemler konusunda nitelikli mezunlar yetiştirmesine olanak sağlayacak ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanmasına katkıda bulunacaktır. URAYSİM projesi, Eskişehir'e değer katacak ve şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunacaktır. Raylı sistemler sektöründe ulusal ve uluslararası bir merkez haline gelen Eskişehir, teknoloji, istihdam, eğitim ve ekonomik büyüme açısından önemli bir potansiyel ortaya koymaktadır. URAYSİM projesiyle birlikte Eskişehir, raylı sistemlerin geleceğine yön veren bir şehir olarak öne çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Projeye karşı açıklamalarda bulunanların gerçekte dertlerinin tarım ve yeşil olmadığını bildiklerini ifade eden Dönmez, şunları kaydetti:

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının İnönü büyük ovası içerisinde kalan Yusuflar, Karabayır bağları, Keskin ve Bursa yolu imar planı ile konut amaçlı tarım dışına çıkarmak istediği alan toplam 34 bin dekar iken URAYSİM projesi için tarım dışı kullanım talebi Alpu ve Beylikova büyük ovaları içerisinde kalan sadece 1169 dekardır. Bu örnek dahi amaçlananının salt engellemek olduğunu gösteriyor.

Hukukçularımız mahkeme kararları ile ilgili gerekli incelemeyi yapıyorlar. Tüm paydaşların katılımı ile düzenlediğimiz toplantının çıktıları doğrultusunda yeni bir işlem tesis edilecektir. Bu büyüklükte bir yatırımın şehrimize getirmenin katacağı değerden vazgeçmemiz mümkün değil."

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatih Dönmez Milletvekili Eskişehir AK Parti Fatih Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title