Haberler

Enerji Ankara'da Masada

Amerika'dan Başlayarak Türkiye de Dahil Tüm Dünyada Etkisini Gösteren Ekonomik Krizin Enerji Sektörüne Etkileri, Hacettepe Üniversitesi'nde Düzenlenen Uluslararası Konferansta Masaya Yatırılacak. Konferansa, Kobi Temsilcileri de Katılacak.

Amerika’dan başlayarak Türkiye de dahil tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik krizin enerji sektörüne etkileri, Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası konferansta masaya yatırılacak. Konferansa, KOBİ temsilcileri de katılacak.

HACETTEPE Üniversitesi önemli bir etkinliğe imza atıyor. Düzenlenecek uluslararası konferansta, ABD’de başlayarak tüm dünya ülkelerini etkilemeye başlayan küresel finansal krizin, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin enerji sektörleri üzerindeki etkisi araştırılacak.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2 - 3 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul’da "Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı" düzenliyor. İki gün sürecek bu konferansın birinci gününde Türkiye ve dünyanın ileri gelen üniversitelerinden çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı enerji finansmanı konusunda bildiri sunacaklar. Konferansın ikinci gününde ise başta düzenleyici kuruluşlar olmak üzere, uluslararası enerji kuruluşları, üniversiteler, bankalar ve KOBİ temsilcileri katılacak. Konferansın açılışını 3 Temmuz’da Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener’in yanısıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yapması bekleniyor. Konferansta özellikle dünyada ve Türkiye’de enerji piyasalarının geleceği ve enerji yatırımlarının finans kaynaklarının değerlendirilmesi yapılacak. Daha etkin bir enerji piyasası kurulması konusunda atılması gereken adımlar tartışılacak. Ayrıca ABD’de başlayarak tüm dünya ülkelerini etkilemeye başlayan küresel finansal krizin, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin enerji sektörleri üzerindeki etkisi araştırılacak.

KOBİ temsilcileri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş’ın dabir sunum yapacağı konferansta, Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü ile TEİAŞ ve BOTAŞ Genel Müdürleri’nin yanısıra Türkiye Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri Derneği, Petrol Platformu Derneği, Hidroelektrik Santralleri Sanayi İşadamları Derneği başkanları da konuşmacı olarak katılacak. Toplantıda KOBİ’leri temsilen KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da hazır bulunacak.

Yabancı konuklar

Konferaransın birinci günündeki günündeki akademik oturumlarda ABD Northern Illinois Üniversitesinden Prof. Timur Gök "Finansal Kriz, Yeni Dünya Düzeni ve Enerji Piyasaları" başlıklı bir sunum yapacak. Konferansın ikinci günündeki enerji sektörü ve uygulamacılara yönelik oturumlarda ise Amsterdam Enerji Piyasası (APX) Başkanı Bert den Ouden ve Almanya Bochum Üniversitesi Madencilik ve Enerji Hukuku Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. John Christian Pielow birer bildiri sunacak.

Türkiye dünyanın en hızlı ilerleyen pazarlarından

KONFERANSIN Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baha Karan Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği’ndeki gelişmeleri çok yakından izleyen Türkiye, enerji sektörünün daha rekabetçi ve verimli çalışabilmesi için daha liberal politikalar izlemeye başlamıştır. Devletin gaz ve elektrik tekelleri sona erdirilmiş, elektrik piyasasında ’gün öncesi elektrik borsası’ kurulması yönünde önemli adımlar atılmıştır. En önemi gelişme ise enerji pazarını düzenleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun oluşturulması ile enerji piyasasında modern anlamda düzenleme ve denetim yapılmasını sağlaması olmuştur.

Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen elektrik pazarlarından biri olması, doğalgaz alanında bir kavşakta yer almasının yanında, Nabucco projesi gibi, çağımızın en önemli petrol boru hattı projesinin kilit ülkesi olması Türkiye’yi çok önemli bir yere getirmektedir."

Türkiye enerji pazarı oluyor

KONFERANSIN Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baha Karan Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen elektrik pazarlarından biri olması, doğalgaz alanında bir kavşakta yer almasının yanında, Nabucco projesi gibi, çağımızın en önemli petrol boru hattı projesinin kilit ülkesi olması Türkiye’yi çok önemli bir yere getirmektedir" dedi. Karan, Türkiye’nin bu konudaki çalışmaları sonucu bölgesinde çok önemli bir enerji pazarı olma yolunda hızla ilerlediğini de söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title