Haberler

Emekliden Sahte İmzayla Derneğe Para Kesiyorlar

Güncelleme:

Emekli maaşlarından Türkiye Emekliler Derneği ile Tüm Emekliler Derneği adına kesinti yapılıyor. Kesintinin iptalini isteyen, engellerle karşılaşıyor.

Sahte belgeyle Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Tüm Emekliler Derneği’ne üye yazılıp maaşlarından kesinti yapılan emeklilerin mağduriyeti sürüyor. 

Bu yolla 700 bin emekliden yıllık 15 milyon TL haksız yere alınıyor. Mağdur emekliler kesintinin iptalini istediklerinde çeşitli engellerle karşılaşıyor.

EMEKLİNİN RUHU BİLE DUYMUYOR

Emekliler, maaşlarından kesilen dernek aidatlarından kurtulamıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından ‘taksitli kömür satışı’ yapacağız diye yazı imzalatılarak üye yapılan pek çok emekliden yıllardan beri kesinti yapılıyor. 

Birçoğu maaşından yapılan kesintiyi yılda bir kere olduğu için ya fark etmiyor ya da ilaç ve muayene farkı zannediyor. 700 bin emekliden yapılan kesinti yıllık 15 milyon TL’yi geçiyor.

KESİNTİYİ FARK EDENİ ZORLU GÜNLER BEKLİYOR

Dernek kesintisini fark eden emekliler zorlu bir prosedürle karşı karşıya kalıyor. Dernek mağdurlarından Yusuf Demir, “5 Temmuz 2002’de taksitli kömür satışı için formalite gereğidir deyip, eşimden, bana ait fotoğraf ve kimlik bilgilerimi alarak, benim adıma imza attırmışlar. O belgeye dayanarak 12 yıldır emekli maaşımda aidat kesmişler. Benim adıma, eşime imza attırarak, habersizce üye yapmaları, en hafif deyimle sahtekarlıktır.” diye isyan ediyor. 

SGK SÖZÜNÜ TUTMADI

Emeklilerin habersiz ya da sahte belgelerle derneklere üye yapılıp maaşlarından kesinti yapılmasına ilişkin tartışma geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti. Ancak kamuoyuna söz verilmesine rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gerekli adımları atmadı. 

Emeklilerin mağduriyeti sürüyor. Yaklaşık 700 bin emeklinin maaşından yıllık 18 TL dernek kesintisi yapılıyor. Üye aidatları, SGK tarafından emeklinin aylığından otomatik olarak kesiliyor. Emeklilerin pek çoğu bu kesintiden habersiz. Emeklilerden kesinti yapılarak derneklere aktarılan para miktarı 15 milyon TL’yi geçiyor.

EMEKLİ HABERİ OLMADAN ÜYE OLUYOR

Emekli maaşlarından Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Tüm Emekliler Derneği adına kesinti yapılıyor. Kesinti yapılan 700 bin emekliden 600 bini TÜED’e üye. TÜED’in başkanı Kazım Ergün ise aynı zamanda SGK Yönetim Kurulu üyesi. Çok sayıda emekli derneği, bu nedenle kendilerinden esirgenen emekli aidatlarının TÜED’e aktarıldığını iddia ediyor. Emekli maaşlarından yapılan kesinti, SGK Yönetim Kurulu’nun 2005 yılında aldığı bir karara dayanıyor. 

Bu karara göre Türkiye’deki toplam emeklilerin en az yüzde 1’ini üye yapan ve illerin yüzde 35’inde teşkilatlanan dernekler adına, üye yaptıkları emekliler için aidat kesintisi yapılıyor. Şu an itibarıyla bu nitelikleri karşılayan iki emekli derneği var. Üyelerin çok büyük bölümü ise TÜED’in. TÜED Başkanı Kazım Ergün’ün kesintiye karar veren SGK Yönetim Kurulu üyesi de olması büyük bir çelişki oluşturuyor. Ayrıca bu derneğin, SGK’daki etkinliğini kullanarak emeklileri haberleri olmadan üye yaptığı iddia ediliyor.

Kaynak: Zaman

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Kazım Ergün Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (19)

vedatcenk_cenk_2005@hotmail.com:

ayakkabı kutuları başka nasıl dolacak ama .değil mi...

28
5
yanıtYanıtla
ahmetasggg@gmail.com:

ne alaka onunla bunun 20 yıldan fazladır bu kesinti var

yanıt0
yanıt0
MEMOLİERENsindirgili010@hotmail.com:

E BU PARALAR NEREYE GİDİYOR KİMLER KULLANIYOR YADA YİYOR KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR 15 MİLYON AZ PARA DEĞİL YILLIK OLARAK VURUN ABALIYA YE KÜRKÜM YE NERDE İNSAN HAKLARI

20
1
yanıtYanıtla
emekliemintenekeci07@hotmail.com:

emeklilerderneğinin sözde başkanı olan şahsın iktidara yapmadığı yalakalık kalmadığını herkez biliyor senmi göremedin ?

yanıt0
yanıt0
MELEK KOÇmelek_koc_52@windowslive.com:

YAKALADIM SAYIN KILIÇDAROĞLU SİSTEMİ BÖYLE KURUP PARAMI TOPLUYOR İHBAR EDİYORUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEMİNDEKİ SİSTEM DEVAM EDİYORSA YA SAYIN BAŞBAKAN ARAŞTIRILSIN...

4
17
yanıtYanıtla
melekmelek_koc_52@windowslive.com:

Yusuf Bey siz ironiyi ironi mi? diye soruyorsunuz tamam da !!! devamında ki ! üslubunuz size yakışıyor mu?

yanıt0
yanıt0
HASAN TAHSİNdogancay07@hotmail.com:

ÖZÜRLÜ AKP DÖNEMİNDE BAŞLADI BU UYGULAMA. DERNEK BAŞKANI ZONGULDAKLI KAZIM ERGUN DİYE BİR AKP YALAKASI, AYNI ZAMANDA SGAK YÖNETİMİNDE.

yanıt0
yanıt0
şapşalazad.azad@hotmail.com:

davar allahın koyunu zavallı kılçtaroglu başbakanınız gibi yiyip yiyip bitiremediniz

yanıt0
yanıt0
Yusuf Demirmemleketim@yandex.com:

melek hanım, siz, ironi mi yapıyorsunuz, yoksa ne dediğinizi mi bilmiyorsunuz?kılıçtaroğlu için, olmadık suçlamaları yapanların döneminde, bakın emeklileri nasıl söğüşlüyorlar? 700 bin üyeleri varmış, araştırın bakalım kimin haberi var üye olduğundan?ve bu derneğin genel başkanı, aynı zamanda da sgk yönetiminde.. bunların eline kömür kozunu verip, emeklilerin üyeik tuzağına düşmesini sağlayanlar kim?akıllı ve vicdanlı olmanız dileğiyle, esen kalın..

yanıt0
yanıt0
MEHMET DİLSİZtozika3@gmail.com:

EY DEVLETİN MÜFETİŞLERİ,YARGI BU BİR SUÇTUR.SİZLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.BİZ EMEKLİLERE ZATEN DOĞRU DÜRÜST MAAŞ ARTIŞI YAPMIYORSUNUZ.HİÇ OLMASA EMEKLİNİN ÜÇ KURUŞUNU KORUYUNUZ.HİÇ BİR EMEKLİ İMZA VERMEDEN BU KESİLİYORSA BU RESMEN HIRSIZLIKTIR.BUNU YAPAN VE YAPTIRANLAR ACİL OLARAK CEZALANDILILMALI,EY SGK KURUMU BU DURUMDA OLANLARA MEKTUP,SMS YOLUYLA NİÇİN BİLGİ VERMİYORSUNUZ.YOKSA SİZDE BU İLAGAL SUÇA ORTAKMISINIZ.LÜTFEN CEVAP VERİNİZ.

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title