Haberler

Büyüme Devam Edecek

Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Bu Yıl Büyümelerine Devam Edeceklerini ve Renault'un Üreteceği Yeni Aracın Ticari Olmayacağını Belirtti.

Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, bu yıl büyümelerine devam edeceklerini ve Renault'un üreteceği yeni aracın ticari olmayacağını belirtti.

Gabillet, Renault ve Dacia'nın 2007 değerlendirmesinin yapıldığı ve 2008'e ilişkin hedeflerin, beklentilerin paylaşıldığı basın toplantısında, bu yıl Türkiye'de otomotiv endüstrisinin 2007 yılında iyi bir performans gösterdiğini belirterek, üretimin önceki yıla göre yüzde 16'lık artışla 1 milyon 100 bin adede yükseldiğini, üretimin 500 bin adedinin ise ihraç edildiğini hatırlattı.

Oyak Renault'un da 2007 yılında önceki yıla göre yüzde 15'lik artışla 263 bin araç ürettiğini, bu rakamın Bursa Fabrikası için rekor anlamına geldiğini ifade eden Gabillet, Türkiye'de üretilen binek araçların yüzde 42'sinin Oyak Renault'un ürettiğini bildirdi.

Geçen yıl üretimlerinin yüzde 22'sini iç pazara verirken, yüzde 78'ini ise ihraç ettiklerini belirten Gabillet, Renault'un daralan iç pazar nedeniyle büyümeyi dışarıda aradığını anlattı.

OYAK RENAULT'UN CİROSU 3,4 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Oyak Renault'un 2007 yılı cirosunun, önceki yıla göre yüzde 11 oranında artarak 3 milyar 400 milyon dolara yükseldiğini bildiren Gabillet, bunun 2,5 milyar dolarının ihracattan geldiğini söyledi.

Oyak Renault'un 1997-2007 yılları arasında 11,2 milyar dolar ihracat geliri sağladığını, yine aynı dönemde toplam 1,3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini bildiren Gabillet, geçen yıl yaptıkları 210 milyon dolarlık yatırım ile de rekor kırdıklarını kaydetti.

Geçen yıl bin 20 kişiye yeni istihdam sağladıklarını ve 6 bin 200 çalışana ulaştıklarını belirten Gabillet, 2007 yılında çalışanlarına 490 bin saat eğitim verildiğini aktardı.

Oyak Renault'un 2007 yılı cirosunun, önceki yıla göre yüzde 11 oranında artarak 3 milyar 400 milyon dolara yükseldiğini bildiren Gabillet, bunun 2,5 milyar dolarının ihracattan geldiğini söyledi.

Oyak Renault'un 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat yaptığını, Megan Sedan, Clio Symbol ve Clio III'de büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden Gabillet, başarılarının Renault Grubu tarafından da kabul edildiğini, Oyak Renault fabrikasından çıkan ürünlerin lider olarak değerlendirildiğini anlattı.

“YENİ ARAÇ TİCARİ OLMAYACAK”

Alain Gabillet, 2007 yılının tatminkar bir yıl olduğunu, bu yıl da büyümelerine devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gabillet, Renault'un geleneksel pazarlarına ihracatının devam edeceğini, Romanya, Rusya gibi gelişmekte olan pazarlara da yöneleceklerini anlattı.

Alain Gabillet, bir gazetecinin 2008 yılında gerçekleştirecekleri 200 milyon dolarlık yatırıma ilişkin bir sorusu üzerine, şunları söyledi:

“2008 için 60 bin araçlık büyüme var. Clio Grand Tour'da yılda 60 bin araç üretmeyi düşünüyoruz. Bu yıl ki yatırımımızın büyük kısmı dizel motoru için olacak. Hepinizin bildiği gibi Renault Grubu'nun 2009 kontratı var. Renault'un 800 bin araç daha fazla satması lazım. Renault Başkan'ı Türkiye'den bahsettiğinde ülkenin stratejik öneminden söz ediyor. Birçok projemiz olacağını söyleyebiliriz. Yeni bir üretim projesinden daha sonra bahsedeceğiz.”

Gabillet, Oyak Renault'un üreteceği yeni dizel motoruna ilişkin bir soru üzerine de, Türkiye'de dizel araç satışlarına olan ilgiye işaret ederek, ürün geliştirmede bazı çalışmalar yapacaklarını, yılın ortasında ise motoru tanıtacaklarını bildirdi.

Oyak Renault Genrel Müdürü Alain Gabillet, Renault'un Bursa'daki fabrikasında hayata geçireceği yeni projeye ilişkin, “Yeni araç ticari olmayacak” dedi.

Oyak Renault'un yıl içinde çok şey gerçekleştireceğini ifade eden Gabillet, Renault grubunun Türkiye'de yatırıma devam etmesinin Oyak Renault'a duyulan güvenin kanıtı olduğunu söyledi.

“OTOMOTİV PAZARI BU YIL YÜZDE 10 BÜYÜYECEK”

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise geçen yıl otomotiv pazarının yüzde 3,7'lik küçüldüğünü, bunun da beklenen bir gelişme olduğunu söyledi.

Renault'un Türkiye pazarında 10 yıldır lider olduğunu belirten Aybar, geçen yıl Renault'un yaklaşık 60 bin adet otomobil sattığını, yüzde 4,2 oranında daralan otomobil pazarında Renault'un pazar payını yüzde 1 artırdığını, Renault Symbol'un en fazla satılan otomobil olduğunu, bu yıl Megan Sedanı geride bıraktığını kaydetti.

Bu yıl pazarın yüzde 10 büyümesini beklediklerini bildiren Aybar, binek ve hafif ticaride pazarın 594 bin ile 620 bin arasında olmasının tahmin edildiğini belirtti.

Bu yıl sektör için önemli konulardan birinin de Euro 4 normu olacağını belirten Aybar, 2008 yılında "kazan, kazan, kazan" formülü önerisi ile yeni nesil araçların teşvik edilmesini beklediklerini anlattı.

Aybar, gerçekleştirilecek yasal düzenleme ile hem otomotivcilerin, hem devletin hem de tüketicilerin kazanabileceğini söyledi. Renault için 2008'in çok yoğun bir yıl olacağını anlatan Aybar, bu yıl 8 yeni modeli pazara sunacaklarını, otomobil pazarında 11. yılda da liderlik hedeflediklerini bildirdi.

Aybar, Renault'un bu yıl yeni Laguna, Clio Grand Tour, Grand Modus ve yeni Modus, yeni Kangoo ve Koleos'u Türk tüketicilerinin beğenisine sunacaklarını, bu yıl marka kimliğine de önemli yatırımlar yapacaklarını anlattı.

“BÜTÜN RAKİPLERİMİZİ CİDDİYE ALIYORUZ”

Gazetecilerin sorularına da yanıtlayan Aybar, Çin otomobillerinin Türkiye pazarına girişine ilişkin olarak, “Bütün rakiplerimizi ciddiye alıyoruz ancak hiçbirinden ürkmüyoruz” dedi. Aybar, yeni araçların teşvik edilmesiyle satışların yüzde 10 dolayında artmasını beklediklerini, ayrıca 400 milyon YTL'lik vergi gelirinin de sağlanabileceğinin hesaplandığını anlattı.

Aybar, Renault'un satış hedeflerine ilişkin olarak, “Renault olarak 100 bini zorlayacağız” dedi.

Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin ise geçen yıl hedeflerine fazlasıyla ulaştıklarını belirterek, 8 bin 951 adet araç sattıklarını bildirdi.

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içinde Dacia'nın imaj ve marka bilinirliği konusunda en hızlı gelişen ülkelerin başında geldiğini belirten Çetin, “2008 atılım yılımız olacak. Hizmet kalitemizi artırmaya devam edeceğiz. Bu yıl 2 yeni ürünümüz olacak. 800 kilogram taşıma kapasiteli pick-up'ı ve Dacia Sandero'yu bu yıl Türkiye pazarına sunacağız. Bu yıl 15 bin yeni otomotiv müşterisine ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Milli yas ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title