Haberler

Bolu'da Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı

BOLU Belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santralinde aylık 10 bin hanenin kullanımına eş değer enerji üretilmesi öngörülürken, elde edilen enerji, içme suyu arıtma tesisinin enerji tüketiminde kullanılacak.

BOLU Belediyesi tarafından kurulan güneş enerjisi santralinde aylık 10 bin hanenin kullanımına eş değer enerji üretilmesi öngörülürken, elde edilen enerji, içme suyu arıtma tesisinin enerji tüketiminde kullanılacak.

Bolu Belediyesi'nin yatırım teşviki kapsamındaki Sarıcalar İçme Suyu Arıtma Tesisi arazisinde inşa edilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile aylık 10 bin hanenin kullanımına eş değer enerji üretilecek. Yapımına Kasım 2017'de başlanan proje kapsamında toplam 19 bin 500 metrekarelik alanda kurulan santral 4 bin panelden oluşuyor ve yıllık 1 milyon 300 bin kilovatsaat elektrik üretmesi planlanıyor. Santralden elde edilecek enerjinin yıllık 200 bin kilovatsaati Bolu Belediyesi Sarıcalar İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin enerji tüketimini karşılayacak. Geri kalanı ise Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye satılacak.

GÜNEŞTEN ENERJİ ELDE EDECEĞİZ

Santralin 10 gün içerisinde enerji üretmeye başlayacağını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Ülkemizde hemen hemen her türlü enerjinin yüzde 95'ini dışarıdan satın alıyoruz. Kalkınmakta olan bir ülkenin yüzde 95'i kömür de dahil dışa bağlı ise bu büyük bir problemdir. Böyle bir problemi aşmak için de gerek akarsularımız üzerine yapılan HES'ler ve barajlar, gerekse rüzgar ve güneş enerjileri yapılıyor. Bunlar bir de doğayla uyumlu yapılar. Bununla ilgili dünya epeyce yol aldı. Türkiye'de ise hükümetimiz buna sonuna kadar destek veriyor. Şu an rüzgar enerjisi ile ilgili rüzgarın olduğu yerden türbinler yapıldığı gibi, güneş enerjisi ile ilgili de çalışmalar başladı. Biz de her konuda öncülük etmek istiyoruz. İnşallah bu yayılacak. Yayıldığı zaman da Allah'ın verdiği güneşten enerji elde edeceğiz. Çevreye zarar vermemiş olacağız" dedi.

Kent içerisinde de güneş enerjisi sistemlerini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Bolu Belediyesi'ne ait binaların çatılarına bu sistemi takarak deneyeceğiz. Böyle bir yatırımın maliyeti yüksek. Bir yatırımcı ne kadar verimli olduğunu bilmeden bir yatırıma girmekten çekinir. Büyük çapta iş yapanlar zaten b - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Alaaddin Yılmaz Bolu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title