Haberler

Bmw'nin Yeni Stratejisi Ne Olacak?

Dünyanın Önde Gelen Lüks Otomotiv Üreticilerinden Bmw Strateji Değişikliğine Gidiyor. Bmw Bundan Sonra Satış Artışından Daha Çok Karlılığa Odaklanacak.

Dünyanın önde gelen lüks otomotiv üreticilerinden BMW strateji değişikliğine gidiyor. BMW bundan sonra satış artışından daha çok karlılığa odaklanacak.

BMW'nin yeni stratejisini açıklayan şirketin CEO'su Norbert Reithofer, karlılık ve uzun dönemli değer yaratmanın yeni planlarının odak noktasında bulunduğunu kaydetti. Reithofer, konuşmasında satış, verimlilik ve sermayenin de önemine vurgu yaptı.

BMW, son yıllarda birçok yeni model geliştirerek pazardaki varlığını kuvvetlendirmesine karşın, aynı dönemde Mercedes Benz karlılıkta yeni zirvelere ulaştı. Buna karşılık BMW'nin kar marjlarında düşüş görüldü.   

Geçen yıl 1.4 milyon adet araç satan BMW, bu rakamı 2012 yılına kadar 1.8 milyona, 2020 yılına kadar da 2 milyona çıkarmayı ve 'en çok satan lüks araç' ünvanını korumayı hedefliyor. 

Ancak Reithofer satışları artırmanın en büyük öncelikleri olmayacağının altını çiziyor ve şöyle konuşuyor: "BMW yeni bir dönemin başında. Şirket bundan sonra karlılığa çok daha fazla odaklanacak"

BMW hisseleri bu yıl yüzde 10 yükselirken, son 3 yıldaki getirisi yüzde 33 olarak kaydedildi. ancak aynı dönemde DaimlerChrysler hisseleri getirisini ikiye katladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title