Haberler

Bilge Köyünde AB Fonlarında Yolsuzluk İddaları Kızışıyor

DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önay, Mardin'in Bilge köyünde AB tarafından hayata geçirilen projeye maddi katkı yapmaktan ve sosyal sorumluluk bölümünden çekilmiştir" açıklamasında bulundu.

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önay, Mardin'in Bilge köyünde AB tarafından hayata geçirilen projeye ilişkin olarak, "Fonların doğru harcanmasına yönelik incele talebimiz üzerine yapılan araştırmada, okul müdürünün eşinin ve yakınlarının eğitmen olarak gösterildiği, lise mezunu, öğretmenlik formasyonu olmayan eğitmenlere saati 30 Euro'dan ödemeler yapıldığı görülmüştür. Bu nedenle Dudullu OSB, projeye maddi katkı yapmaktan ve sosyal sorumluluk bölümünden çekilmiştir" açıklamasında bulundu.

Mardin'in Bilge köyünde AB tarafından hayata geçirilen projede yolsuzluk yapıldığı iddialarının, Vali Turhan Ayvaz tarafından yalanlanması üzerine yazılı bir açıklama yapan DOSB Başkanı Önay, Dudulu Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin eğitim işlerini de sağlayan Focus Eğitim Kurumu'nun, Mardin Bilgeköy'de 'Bilge'nin Bilgilileri Kardeş Okullarıyla' adlı proje hazırlanmasına katkıda bulunduğunu, projenin AB tarafından kabulünün sağlandığı ve bu projenin Dudulu OSB tarafından da Sosyal Sorumluluk projesi olarak desteklendiğini kaydetti.

-PROJE KABUL EDİLDİ-

Proje Kabulünden sonra bu işe gönül veren Bilgeköy İlköğretim Müdürü Sadık Karabulut'un tayin edilmesi ve yerine Nesim Sürer'in gelmesi üzerine, proje sahibinin yasal olarak Bilgeköy İlköğretim Okulu görüldüğünü belirten Önay, projeye yeni müdürle birlikte projeye devam edildiği ve AB yardımının okul hesaplarına geçmesinin sağlandığı belirtildi. Bu proje kapsamında, Dudulu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nın, 26 Ekim 2010 tarihinde düzenlediği Cumhuriyet Balosuna müdür ve eşi başta olmak üzere, talebe ve velilerinin konaklama ve uçak bedellerini karşılamak suretiyle İstanbul'a getirdiği, Focus Eğitim Merkezi'nin de misafir çocukların kıyafetleri ve kaldıkları sürece masraflarını üstlendiği, projenin yasal tarafı olmasa da Dudulu Organize Sanayi Bölgesinin bu projeye sahiplendiğini belirten Önay, "Ayrıca Dudulu OSB ve Focus Eğitim Kurumunun verdiği destek, basın organlarınca da yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bunun dışında o dönemde Mardin Valisi olan Hasan Duruer ve bizzat Dudulu OSB Başkanı ve Bölge Müdürünün de katıldığı törenle proje başlatılmıştır" dedi.

-"OKUL MÜDÜRÜ, AB FONUNU KENDİ İNSİYATİFİNDE HARCAMAYA BAŞLADI"-

AB bütçesinin kafi gelmediği alanlarda ise Dudulu OSB'nin maddi desteği için de fon oluşturulduğu, ancak proje takibinde birtakım aksaklıkların görülmesi üzerine ikazların yapıldığını belirten Önay, bu ikazların sonuç vermediğini belirtti. Önay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Okul Müdürü Nesim Sürer, eğitim Kurumu yetkililerini de önceki müdürle yapılan protokolün geçerli olmadığı bahisle köye gelmelerini istememiş ve proje yöneticisi olarak AB fonunu kendi inisiyatifinde harcamaya başlamıştır. Dudulu OSB'nin yasal taraf olmasa da sosyal sorumluluk projesi kapsamında adının geçmesi nedeniyle Mardin Valiliğine, Merkezi Finans Kurumuna ve Milli Eğitim Bakanlığına birer yazı göndererek fonların doğru harcanması için gerekli incelemenin yapılmasını talep etmiştir. Yapılan araştırmada Okul Müdürünün eşinin ve yakınlarının eğitmen olarak gösterildiği belirlenmiş ve lise mezunu, öğretmenlik formasyonu olmayan eğitmenlere saati 30 Euro'dan ödemeler yapıldığı görülmüş ve Dudullu OSB, bu nedenle projeye maddi katkı yapmaktan vazgeçtiği gibi, projenin sosyal sorumluluk bölümünden de çekilmiştir. Yine bir önceki Vali Hasan Duruer zamanında, valilik tarafından alınmış bir takım eğitim araçları için yeni faturalar sokulduğu da tarafımızdan gözlemlendiğinden, projenin sağlıklı yürümeyeceği tarafımızca anlaşılarak proje çalışmasına son verilmiştir. Bu bilgiler ışığında Mardin Valiliğinin bu haber üzerine tarafları dinleyerek, kapsamlı bir inceleme yaparak kamuoyuyla paylaşması gerekirken, doğrudan iddiaları yalanlaması ve doğru olmayan bazı ifadelerle kamuoyunu bilgilendirmesi Başkanlığımızca üzüntüyle karşılanmıştır."

- İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title