Haberler

Batman'a Tekstil Yatırımı

Hey Tekstil Firması Tarafından Batman'da Tekstil Fabrikası Kurulacağı Bildirildi.

Hey Tekstil firması tarafından Batman'da tekstil fabrikası kurulacağı bildirildi.

Yatırım için incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Hey Tekstil firmasının sahibi Aynur Pektaş, Vali Recep Kızılcık'la birlikte sabah saatlerinde Bayındır Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Toplum Merkezi'ni ziyaret etti. Biçki, nakış ve dikiş kurslarına giden genç kızlarla sohbet eden Pektaş, Batman'ın artık terörle değil tekstille anılacağını söyleyerek, "Batmanlı genç kızlar çok başarılı. Yıllardır Batman üzerinde oluşan kötü imaj, kadınlar sayesinde ortadan kalkacaktır. Batman, terör yerine bundan

sonra yatırım ve tekstille anılacak. Bunu da Batmanlı sivil toplum örgütleri, basın ve idare amirleri sağlayabilir. Recep Kızılcık gibi bir valinin Batman için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Yıllardır batılı iş adamları, Batman'dan korktukları için gelip yatırım yapmadılar" dedi.

Beraberindeki heyetle birlikte daha sonra boş Tekel ambarlarını gezen Pektaş, Batman'dan yaklaşık 50 bayanı İstanbul'daki fabrikalarında eğitecekleri sözünü verdi. Organize Sanayi Bölgesi'ni de gezen iş kadını Pektaş, yapacakları yatırımla Batman'da 250-300 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

(MŞY-FA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title